hemmagjord gitarr rack fall

hemmagjord gitarr rack fall

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-06-19

En gitarr rack fall används för att lagra PA (professionell ljud) utrustning, i synnerhet förstärkaren rack som används med en gitarr. Dessa ställningar är en del av högtalarsystem gitarristerna använder när de spelar på en plats. De är också ganska dyrt, allt allt från $ 400 till $ 1. 000 eller mer varje. Ett fall organiserar och staplar ställ för enkel åtkomst och förhindrar skador. Många används på scenen och under resa till säkert få utrustning från en spelning till nästa

Gjuten Composites

En gjuten sammansatt plast gjord av vinyl eller annat kompositmaterial som kolfiber är idealisk för att skapa ditt fall gitarr rack. Dessa material är mycket stark men lätt och de är tåliga nog att tåla vad som helst genomsnittet scenarbetare kastar på dem (eller kastar dem med). Men du kommer behöva specialiserad utrustning för att forma ditt fall gitarr rack. Plast formsprutor är vanligtvis för att skapa allt från en kompositmaterial. Detta innebär också särskilda kunskaper för att driva och bygga formen. Medan bäst lämpad för detta ändamål är det utöver vad de flesta. Så, glasfiber eller annat material som ett bättre alternativ när det gäller tillgänglighet.

Glasfiber

Detta material är också lätt och mycket stark. Glasfiber kan formas kring vad som helst. För att skapa ett fall gitarr rack från glasfiber, måste du först skapa en form av trä eller frigolit. När formen är skapad, det är en fråga om klippa glasfiber remsor i rätt längd och skiktning dem över formen. Blanda sedan och tillämpa harts på strips och får härda. När de är torra, är det glasfiber bort från mögel och du kan nu sand och måla fallet. Det är viktigt att överväga rymden, mått och bilagor när du skapar formen. Det kan ta några försök att få denna typ av hemmagjord rack rätt.

Trä och Metall

Ett annat alternativ är att använda trä eller metall för att skapa ditt fall gitarr rack. Detta kommer att vara ett enklare alternativ, men racket kommer sannolikt att bli tyngre. För att minska vikten, använd tunnare plywood av 1 /4 tum i tjocklek, och endast använda lövträd för styrka. Björk, är ek eller lönn ett bra val. Samma sak gäller för metall. Thinner ark 1 /4 tum i tjocklek och svetsa ihop ändarna med en MIG svetsare. Detta kommer att minska i vikt, som nitar och skruvar bara lägga till den totala vikten på enheten.

Design

Racks typiskt är inbyggda i en kub form med slitsar för att hålla i racket utrustning. Gör spåren från fiberband av trä eller liknande material. Du kan också använda parenteser. Installera dem i korgens sidor fallet med nitar eller bultar. Dessa konsoler måste vara stark nog att bära upp vikten av ställningar och som monteras på rätt höjd på båda sidor av enheten.

Annan artikel

 • färg & trim idéer
 • fågelbordet måla idéer
 • hur man gör en 50-look med kakel
 • hur piffa upp ditt vardagsrum med en dekorativ planter
 • hur man installerar dekorativ kant kakel
 • hur man skapar en ram registreringsskylt
 • verksamhet fönster behandlingar
 • hur man utformar frukt skålarna
 • hur man bygger en stor låda fönster planter
 • hur man gör fönster ogenomskinlig
 •