diy vattenrenare

diy vattenrenare

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-06-04

På grund av de ökande kostnaderna och brist på fossila bränslen som är nödvändiga för träkolsfilter ger sol destillation de mest långtgående lösningen för rening av vatten. Solar destillation utnyttjar solen för att rena vatten. En sol är fortfarande en grund bassäng med en transparent glaskupa. Solen värmer vattnet i bassängen, som förorsakar avdunstning. Fukt stiger och kondenseras på insidan av locket och kör sedan ner i ett tråg lämnar bakom salter, mineraler, föroreningar och bakterier

Du behöver:
Cork plattor.
Craft färg.
Skumgummirulle.
Papperstallrikar.
Stenciler.
Skumborste.
Wall trim.
Square trim mögel.

Standard Storlek

En sol fortfarande är i allmänhet 1 /2 till 2 och 1 /2 meter bred och 100 meter long. The bassängen djup är vanligen 1,5 till 2,5 cm djup (två inches eller mindre). Den grundare bassängen desto bättre. Basin är större än 2,5 cm eller två inches djupt inte uppnår 43 procent effektivitet som standard grunda bassängen normalt gör.

Basin

Bygg bassängen i din fortfarande med aluminium belagd med silikongummi för att förhindra korrosion. Bred ett lager sand under handfat för isolering.

Stödstrukturer

Glaset lutning är vinkeln att härdat glas som täcker lutar vertikalt för att överföra ljus i fortfarande, vilket är optimalt inom 20 procent av vinkelrätt. De stödstrukturer utgör sidorna av de fortfarande liksom bassängen och stödja glas lock. De stödstrukturer helst är byggda med betong-och murade material.

Fönster

glas, eller glas täcka dina fortfarande bör helst vara gjord av härdat glas, eftersom det är tre till fem gånger starkare än normalt glas, tål höga värme, och är säkrare att arbeta med. Glas bör 0,65 till 0,9 meter bred och två till tre meter.

Destillat Trough

Använd 316 olika rostfritt stål för destillatet tråg ligger vid foten av lutas glas för att samla kondenserat vatten och transportera det till lagring.

Förvaring

Använd 316 olika rostfritt stål för lagring behållaren eftersom detta är det bästa materialet för att förhindra korrosion.

tätning

Använd tätningsmedel såsom fönster kitt, svart kitt, latex eller silikon som omfattas av ett metallband för att hålla fortfarande lufttät tätning av alla luckor i byggandet.

Piping

Du behöver installera rörsystem som ansluter leverans av bräckt vatten till bassängen så att du kan fylla på det antingen i gryningen eller solnedgången när den fortfarande är kall, efter det tidigare partiet har kondenserat, tömma bassängen . Du måste också installera rörledningar längs lutande glastak eller glas sluttning, som kommer att bära det renade vattnet till lagringstankar. För bästa resultat, använd rostfria rör som är minst 2 eller fler inches i diameter. Större öppning rörsystem säkerställer enkel flöde och har mindre chans att frysning under vintern.

Annan artikel

 • fördelarna med en sol hem vs vanliga bostäder
 • källarvåningen efterbehandling idéer
 • hur man kan förbättra koldioxidavtryck
 • vad är en sol inverter?
 • lätt fixar för köksluckor
 • hur man kan inreda en stål-top buffébord
 • skillnaden mellan en täcke och täcke
 • hur man rengör mattor och hålla dem från stretching
 • långa fönster behandlingar
 • hur man byter lysrör till infällt ljus
 •