Hur kan jag göra mina egna panelade rumsavdelare?

Hur kan jag göra mina egna panelade rumsavdelare?

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-05-09

Dekoratörer använder ofta rumsavdelare att bryta upp stora utrymmen visuellt och ger privatliv eller kamouflage för rörigt områden. De består av två eller flera paneler som förbinds med ett gångjärn så att de stå på egna när tältet är vikta i vinkel. Även om de kan göras av många olika material, vid de grundläggande förfarandena göra din egen panel rumsavdelare är ganska självförklarande

Bestäm Material

Det finns två grundläggande typer av panelklädda rumsavdelare: fast paneler och paneler ram. Plywood är ett bra val för en solid panel avdelare, men kan vara tung. Skum ombord, som används för att skapa presentationer och visar och finns på de flesta konst utbud och hantverksbutiker, är ett bra val om du vill göra en lätt panel avdelare. Den finns i många färger och är lätt att skära i dekorativa former

För inramade rumsavdelare, måste du välja två olika material -. En för ramar, som oftast i trä , och en annan för skärmen, vilket kan vara tyg, papper, glas eller annat material som går att passa in i ramarna. Tänk på syftet med avdelare när beslut fattas om material-glas skulle vara ett dåligt val för ett privatliv skärm, till exempel, men ett inramat glas avdelare gör en elegant rum accent. Även överväga alternativ för trä ramar. PVC och kopparrör är både lätt att arbeta med och kan användas för att skapa en öppen bår ram.

Gör paneler

Om du gör en avdelare med fasta paneler, skär trä eller skum ombord på storlek och avsluta varje panel som önskat. Använd en sticksåg eller skum saxen för att klippa valv eller dekorativa bläddra arbete på toppen och se till att hålla kanterna på varje panel samma längd. Sand och fläckar träpaneler före montering, eller måla kanterna på skum ombord för att dölja skum.

För inramade paneler, klippa som behövs för varje panel för sig. Sand och fläck bitarna innan du sätter ramarna tillsammans, sedan montera varje panel. Om du har valt att bygga din rumsavdelare från en plan, följa de förhållningsregler med planen. Montera tyg, papper, glas eller annat material i ramen som du monterar panelerna.

Sätt paneler

Fäst panelerna till varandra med vikskärm gångjärn, en specialitet gångjärn som är avsedd att öppna en full 180 grader i valfri riktning. Det blir enklare att fästa gångjärnen om man lägger de skivor bredvid varandra på golvet och arbeta med en uppsättning av paneler i taget. För bästa stabilitet, använd tre uppsättningar av gångjärn för varje par av paneler-en nära toppen, en i mitten och ett nära botten.

Annan artikel

 • idéer för inbyggda hyllor
 • hur man väljer en bra heminredare
 • vilken höjd att montera en Mantel?
 • hur man gör behandlingar för ett tak fönster
 • hur man installerar keramiska plattor med en Träpaneler färdig kant
 • hur du tar bort mattan och måla ett golv
 • hur man gör natt gardiner
 • hur man målar betong att se ut som marmor
 • hur man kan inreda en lägenhet med ett sovrum
 • gör det själv magnetiska svarta tavlan
 •