ljusblå badrum målning idéer

ljusblå badrum målning idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-08-26

Ljusblå påminner om färgen på himlen och det kan vara ett utmärkt val för målning badrummet. Istället för att bara måla hela badrummet ett ljusblått, är det möjligt att använda en kombination av färger och stilar målning för att liva väggar och tak i ditt badrum. Här är några variationer på ett tema, som kan hjälpa accent i badrummet

Light, Light Blue I taket

Använd en ljusare blå nyans för taket. Istället för att måla ditt tak vita, vilket inte är en dålig idé, måla taket med en vit-baserad färg som har en touch av blått läggas till. Se till att dina väggar är en märkbar mörkare nyans av blå och resultaten bör vara mycket tilltalande för ögat. Observera att ha en ljusare färg i taket kan göra ett litet rum verkar något större än den faktiskt är, så detta är en bra idé för små badrum.

Olika toner för olika väggar

Välj ut en något annorlunda nyans av blå för varje vägg, inklusive taket. Du kanske vill reservera den mörkaste skugga för den mur som omger ingången och naturligtvis taket ska få den lättaste nyans av blå. Då kan du lägga den andra lättaste nyans nära fönstret. Det är inte nödvändigt att ha en annan nyans av blå för varje enskild yta, för bara att välja nyanser av ljusblått kan det vara lika intressant.

Två Toned Walls

Har två värden av blått på var och en vägg, med de ljusare nyans som toppen färg. Skiljelinjen kan vara någonstans som du vill placera den och någon form av trim gjutning kan installeras som en skiljelinje. En stol gjutning tillämpas i midjehöjd skulle göra en fin skiljelinje eller kan du helt enkelt måla en tjock skiljelinje på väggen med ännu en nyans av blå. Det finns många möjligheter kring denna allmänna idé. Taket kunde matcha upp värdet på väggarna eller bli ännu en ljusare färg fortfarande.

Dekorera med blå linjer eller schabloner

Lägg pinstripes eller motiv stencil till ditt rum med hjälp av en djupare värde av blått. Den pinstripes eller serie av stenciler kör ofta horisontellt, men du kan placera dessa poster i ett vertikalt sätt om du vill. Om stenciling tekniken är tilltalande är det också möjligt att tillämpa stora stenciler över hela väggarna eller en del av att skapa en bakgrundsbild effekt.

Typ av färg

Generellt sett en halvblank färg latex fungerar bäst i en badrum, m eftersom det håller sig väl mot fukt och det är lätt att rengöra. En platt tak färg möjligt om det finns någon dusch i badrummet.

Annan artikel

 • Taket designidéer
 • hur man skapar vägg bokstäver
 • hur du tar bort tapetklister att måla väggarna
 • hur man ska samordna köksbänkarna med färger
 • hur man skapar en svart och vit kök tema
 • idéer för att fylla eldstäder
 • hur man täcker upp keramiska plattor
 • hur man målar en liten flickas rum
 • hur man sätter upp vågiga ikea speglar
 • Vad behöver jag veta om interiör utformning?
 •