information om antika parfymflaskor

information om antika parfymflaskor

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-07-05

Antika parfymflaskor är som små konstverk, så det är inte förvånande att de är beundras och samlas över hela världen. För alla som kanske tänker på att starta en samling, att hitta en speciell gåva, eller bara veta mer om detta fascinerande ämne, det finns ett stort bibliotek med information och illustrationer som kan vara användbara

Museum

Parfym går tillbaka till den mesopotamiska eran över 5. 000 år sedan, och dess historia kan spåras genom tiderna. En utgångspunkt är i Barcelona Perfume Museum, som inrättades i början av 1960-talet och rymmer en omfattande samling av antika parfymflaskor. Museet Hemsidan innehåller också information om historia parfym, parfymflaskor och skaparna av världsberömda parfymer genom åren. Mesopotamiska, egyptiska, grekiska, romerska, arabiska och renässansens historia visar upp parfymflaska.

Egypten

Parfym behållare verkade få en framträdande plats under fornegyptisk tid då de var formade främst från alabaster, men var också tillverkade i guld, glas och sten. Parfym containrar från Tutankhamons grav (1333 till 23 f Kr) är bland de ställer ut på Kairo museum i Egypten. Framställning av parfym började tydligen som en del av religiösa ceremonier, när doftande erbjudanden gjordes till gudarna. Detta förklarar den innehållsförteckningar och instruktioner tillverkning dokumenteras i hieroglyfer.

Glas och porslin

Även glasflaskor parfym går tillbaka till omkring 1500 f. Kr. , de var populärt i England bara omkring 16-talet och i USA under mitten av 1700-talet. Porslin containrarna var gynnade för lagring dofter och även för dekorativa syften. Ett exempel är en porslin behållare formad som siffrorna för Baco /Bacchus --- vinets gud --- och Amor, i en utsirad fastställandet av druvor och vin. Den gyllene container luckan är täckt med stenar.

Lalique

Under det tidiga 1900-talet, en klassisk samarbete skedde mellan parfym maker, Francois Coty och parfymflaska maker, René Lalique, vars produktförsäljning återspeglas värdet av encasing böter parfym i en lika fina flaska. Lalique's Crystal skapelser fortsatte med att definiera de produkter av andra parfymtillverkare också, bland dem Caron, Guerlain och Roger et Gallet.

Baccarat

Efter första världskriget, var fransk parfym en populär gåva föras tillbaka till USA. Många av de utsökt designade flaskor tillverkades av Baccarat, vars högsta kvalitet kristall hålls i högt över hela världen. Bland de exempel på vackra presentationer av perioden är "Astris" av LT Piver, inneslutna i ett stjärnformade flaska.

Kreativ design

Fantasi och konstnärlighet definieras enastående parfymflaskor som skapades under 1930-talet och 1940-talet.

År 1935, Jean Patou's "Normandie" var centrum för attraktion på jungfruresa av fartyget med samma namn. Första klass passagerare på jungfrufärd Normandie presenterades en modell av skeppet som innehåller en flaska parfym.

År 1948 var Nina Ricci's "L'Air Du Temps" parfym presenteras i en sunburst flaskan och ogenomskinlig proppen var formad som en duva i luften. När denna parfym återinfördes år 1951, det var förpackad i en låda formad som en fågelbur som skulle kunna batteri-belysta.

Annan artikel

 • teater fönster behandlingar
 • dekorationsmålning penseldrag tekniker
 • stilar i draperier
 • gård idéer för en barnets rum
 • hur man skapar en svart och vit kök tema
 • måla idéer för en sport-tema sovrum
 • hur man prep panel för målning
 • hur man reglaze en backsplash
 • alternativa golv idéer för målning
 • hur man skär toalett utrymme från ett badrum matta
 •