dekoratör färg idéer

dekoratör färg idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-07-10

Med så många olika färger, kan det ibland vara svårt att välja de rätta för ditt projekt. Använda färg teori är den grundläggande tekniken för att skapa system som ger färg harmoni som är behaglig för ögonen. Färglära kan användas i en mängd olika designprogram, till exempel att välja tyg till örngott och gardiner baserad på en grupp av färger på färghjulet

Liknande

På en 12-del färghjul, liknande färger är tre färger som är bredvid varandra, med en av de tre oftast är dominerande över den andra två. Liknande färger är de som vanligen finns i natur, såsom till exempel en kombination av färgerna gul, gul-grön och grön.

Kompletterande

komplementfärger är två valfria mittemot varandra på färg hjul, såsom rött och grönt och orange och blå. Genom att använda komplementfärger du kan skapa maximal kontrast med en levande utseende och maximal stabilitet.

Split Kompletterande

delad kompletterande färgschema använder två färger som gränsar till dess komplement. Även om det har samma starka visuella kontrast de kompletterande färgschema det ger mindre spänning. Ett exempel är att använda blått, ljus orange och gult tillsammans.

Triadiska

En triadiska färgschema använder tre färger som är jämnt fördelade runt färgcirkeln, som tenderar att vara levande när de används tillsammans. Detta gör du skulle välja en färg och sedan hoppa tre färger för att få din nästa val, då hoppa ytterligare tre för att få din tredje. När du använder triadiska färgschema hålla balanserade färger genom att välja en dominerande färg och med de andra två för accent.

Rectangle

rektangel eller tetradic, färgschema använder fyra färger arrangerade i två kompletterande par, vilket gör att för olika färgvariationer, vilket ger en rik färgskala. Välj två kompletterande färger, såsom blått och gult, sedan hoppa över en färg och hitta sin gratis färg. Att uppmärksamma balansen mellan varm (röd, orange) och kyl (ljusblå, gul) färgerna i din design är också viktigt.

Square

Detta färgschema liknar rektangeln, förutom att alla fyra färgerna är jämnt fördelade runt färghjulet. Detta görs genom att välja två kompletterande färger, sedan hoppa över två färger för att få en tredje färg, och sedan hitta sin kostnadsfria färg. Liksom rektangel färgschema är balansen mellan varma och kalla färger också viktigt.

Annan artikel

 • tips för att dekorera under trappan badrum
 • hur man använder omtag
 • hur man kan skära ner en sänggavel
 • hur mycket ljus för en köksbänk?
 • hur man målar shabby chic köksluckor
 • hur man gör fästen viktorianska veranda
 • hur man designar insidan av ditt hus
 • hur vattentät vattenbaserad färg
 • hur man kan inreda en mantel med apotekare burkar
 • dekorera med mjölk lådor
 •