Definitionen av persienner

Definitionen av persienner

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-07-12

Persienner är ett effektivt fönster som täcker för hemmet eller kontoret. De finns i en mängd olika stilar och färger för att passa de flesta någon dekoratör smak. Persienner, när det är öppet, är minimalt synliga, och när de dras över fönstret, låter de dig att kontrollera mängden ljus som kommer igenom. Du kan också styra hur mycket av vad som finns inuti kan ses från utsidan

Definition

persienner är en typ av fönster som täcker med antingen horisontell eller vertikal lister. Dessa lister rotera upp till 180 grader och när fodrade tillsammans, låt inget ljus att komma in Eftersom de är roteras öppna, mängden ljus komma in, liksom vad som kan ses genom fönstret, ökar. Persienner kan du antingen rulla mörkarna upp (som med horisontella lameller) eller dra dem åt sidan (som med vertikala ribbor) när du vill helt öppna fönstret.

Material

persienner kan tillverkas av olika material för att matcha behoven av ett rum eller budget. De vanligaste material som används idag i persienner är metall och vinyl. Dessa är hållbara och enkla att underhålla, samtidigt som mycket kostnadseffektivt. Högkvalitativ persienner kan också göras av horisontella träribbor. De flesta av dessa material kommer i en mängd olika färger för att matcha ditt hem eller kontor inredning.

Hur de fungerar

Det finns två mekanismer som fungerar antingen dra mörkarna upp (eller bort från fönstret), eller tillåta mer eller mindre ljus i genom att vrida lamellerna medan de fortfarande är placerad framför fönstret.

På den vågräta slat design, som ibland kallas en stege design har varje spjäla ett hål i vardera änden av remsan. String drivs genom dessa lameller, att ansluta dem på ett sådant sätt att när de är öppna parallella med golvet, det finns tillräckligt med avstånd mellan spjälorna för att låta ljuset i och för att kunna se ut genom fönstret. Det finns två strängar som är verksamma mekanismen: en för att vrida persienner öppen eller stängd och en annan att rulla upp dem

Vertikal eller persiska mörkar använder samma mekanism. . Skillnaden är att det är bara ett hål på toppen av blinda ribban. Dessa persienner drar åt ena eller andra stället för att rulla upp.

Sikt

persienner har mest flexibilitet när det gäller hur mycket synlighet du vill tillåta genom fönstret. Naturligtvis, när mörkarna är uppdragna eller bort från fönstret, det är fullständig synlighet genom fönstret. Om du dra ner persiennerna men lämna spjälorna öppen, kan du fortfarande ljus i samtidigt begränsa synlighet. Du kommer inte ha så mycket ljus, men det kommer inte vara helt hindras som när stavarna är helt stängd. Du kan justera stavarna så att de är vinklade uppåt eller nedåt. Detta gör att lite ljus att komma in, men fortfarande kan du styra synligheten, vad du kan se ut genom fönstret eller vad människor utanför kan se in genom fönstret. Så om du ville ha lite ljus komma in, men inte vill att någon ut för att se in genom fönstret, du skulle vrida lamellerna uppåt, lämnar tillräckligt mycket ljus men att hålla den vinkel så att en förbipasserande inte kan se in

anpassning

Bortsett från att styra ljus och synlighet inom ett rum, persienner ger stor flexibilitet att använda i olika utrymmen. De kan skräddarsys för att passa egendomligt formade fönster eller svåra att nå platser. Många företag erbjuder möjligheten att mekaniskt kontrollera mörkar också, gör detta till en ännu bekvämare design för hem eller kontor.

Annan artikel

 • hur CAP en oavslutad kakel backsplash
 • idéer och val för tak isolering
 • hur du tar bort färg överföra
 • hur man köper konst
 • hur man får rynkor av området mattor över matta
 • golv stenciler idéer
 • jämförelse av olika typer av bänkskivor
 • hur man gör en tabell bordstablett med trä och målas tapet
 • hur man lägger vinyl planka på befintligt golv
 • interiör fönster behandlingar
 •