gör det själv: om golvplattor

gör det själv: om golvplattor

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-06-30

Läggning golvplatta själv kan vara en utmaning men tillfredsställande arbete, om det görs rätt. Innan om kakel, bör du redan har beräknat rätt mängd murbruk, injekteringsbruk och antal plattor jobbet kommer att ta innan du börjar

On Solid Ground

Utgå inte från att underlaget där du kommer att om kakel är jämn. De flesta våningarna har brister, dips, högar och brister det kan få ett kakel jobb bort något. Innan du börjar använda en nivå för att se golvet där du ska om kakel är inte ojämn. Om det är en plywood undergolv kan du behöva byta ut den ojämna del. Om golvet är betong, kan du hälla en flytspackel på ojämn yta eller använda cement. När golvet är ännu, är det dags att göra en kakel-om torrkörning.

Conduct Dry Run

Utan att använda lim eller verktyg, lägg plattor ut på golvet i mode som du vill. Du kan använda en mängd utföranden från diagonalt till raka och kan börja i ett hörn av rummet. Att replikera den exakta layouten i plattan, använd liten trä eller plast distanser mellan plattorna. Med plattor som ut över golvet, åtgärd där du behöver skära hörnet plattor och de som mot väggarna. En torr sikt är viktigt eftersom det ger dig en färdig bild av hela golvet. Nu är det dags att göra några ändringar i layouten.

Styckning Kakel och ansökan Murbruk

Klipp hörnet brickor som du tidigare markerat under den torra drivs med hjälp av en elektrisk våt såg. Dubbelkolla din nedskärningar genom att lägga plattor på golvet för att säkerställa en tät anslutning.
När du har gjort ditt kakel nedskärningar, det är dags för murbruk. När det gäller murbruk, kan du köpa blandade eller förblandad slag. Om du blandar det själv, behöver du en djup hink och en mortel borra med tillräckligt brett blad för att kasta igenom mixen. Med hjälp av en murslev, spred ett lager av tunn som murbruk-inte mer än en centimeter i tjocklek-över golvet. Även du kan starta om kakel i ett hörn av rummet, är det bäst att börja i mitten, efter samma mönster du ställa in i din torrkörning. Placera brickor som gränsar till andra som använder distanser. Försiktigt stöt ner något ojämna plattor så att överskottet murbruk buktar i kanterna och torka bort det. Om några plattor som felaktigt, snabbt dra upp dem och starta om. Snabbtorkande murbruk kan torka i ungefär en timme.

Grout och ut

När plattorna har lagts och murbruket har torkat, är det dags för bruket. Applicera fogmassa mellan plattorna i stora drag för att jämna. Oroa dig inte för att få kakel rörigt, det är viktigt att få fogen mellan plattorna. När golvet har injekterad, måste du torka av plattorna med en vattniga svamp för att ta bort missfärgningar. Efter kakel torkar, applicera en sealer på golvet som erbjuder ett visst skydd mot skrapmärken och spill. När du har väntat 24-36 timmar för att låta det torka, beroende på fukt och tillverkare rekommendationer bör golvet vara klar för användning.

Annan artikel

 • badrum fåfänga ljus problem
 • hur man täcker upp keramiska plattor
 • hur man hänga en uppsättning 2 gardiner
 • hur man använder dekorativa fönster film för hem du00C3 u00A9 cor & integritet
 • hur antika en järn säng
 • hur man underhåller onyx bänkskivor
 • Hur du använder papperssäckar och polyuretan att måla golv
 • typer av metaller utomhusbelysning
 • tips om hur du installerar listen på popcorn tak
 • hur man gör en solstol kudde hemma
 •