datorrum designa tips

datorrum designa tips

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-06-02

Det finns flera faktorer att ta hänsyn till innan planering och byggande av en datasal --- luftkonditionering, utrustning och övergripande rummets storlek, bland annat. Utforma en datasal är inte lätt, men skissa på rummet innan du köper objekt hjälper

utrustningsrack och skrivbord

Det huvudsakliga syftet med datasalen är att hus dator utrustning, förnödenheter och anslutningssladdarna för utrustningen. Det första du måste design är utformningen av racket utrustning för att hålla hårdvara, hårddiskar, skrivare och annan utrustning. Visa på rummet design massor av ställningar för nuvarande och framtida utrustning. Ge utrymme för att flytta utrustning för reparationer eller utbyte. Lämna gott om utrymme mellan datorer och andra enheter så att värmen inte kommer att bygga upp. Då visar var dator skrivbord kommer att placeras. Arbetsbord bör ha förvaring för leveranser

luftkonditionering och klimatanläggning

Att hålla svalt datasalen är högsta prioritet, fokusera på luftkonditionering behov av rummet. Det beror på storleken på rummet och mängden utrustning. Om rummet är litet, visa i din plan flera ventiler ta bort värme från rummet samt skorstenar skicka in kall luft. För större rum kan man minska antalet öppningar.

Computer Room Access och entréer

Vid utformning dörröppningar och gångar, göra entrén stora och gångvägar bred. Du behöver extra utrymme för att föra in utrustning, förnödenheter och rack. Använd en effekt skjutdörr om möjligt. Du vill inte en dörr som svänger ut --- det tar för mycket plats och är ett problem när du flyttar utrustning in och ut. Skissa i din plan en 42-av-84-tums dörröppningen. Därefter visar en ramp om du planerar ett höjt golv. Gör inte rampen för brant. Av säkerhetsskäl, plan på en bricka eller nyckel-kod system för tillträde så att bara behöriga personer kan komma in i datorrummet.

Kablar och Anslutningar

Varje dator rummet skall ha kablar och anslutningar. Varje del av utrustningen kommer att levereras med minst två kablar --- en strömanslutningen och kommunikationsanslutning. Om du använder ett höjt golv för att lagra dina kablar, skissa på var du vill placera kablarna. En lösning är att köra kablar runt kanterna av rummet under golvet. Detta kommer att driva värmen från kablarna till kanten av rummet. Visa endast kablar som för närvarande används. Skapa en färg-kod system för kablar så att du snabbt kan berätta vilken enhet en kabel går till.

Lagring

Sist men inte minst, planera för lagring av dator leveranser. Inkludera skåp i ditt rum plan för lagring kringutrustningskort, diskar, backup-enheter tejp och andra förnödenheter. Därefter inrättades en avdelning för förvaring av papper. Kom ihåg: Håll utrymmet mellan posterna för att undanröja onödiga överhettning.

Annan artikel

 • hur man gör en ytterdörr ser ut som trä inredning
 • hur man utformar ett krig rum
 • badrumsbelysning principer
 • hur refinish kranar metall antik i Plum brun
 • Hur man sköter om fleece filtar och plädar
 • hur man gör listen hörn passform
 • hur man hittar koppar i en färg chip
 • hur du tar bort färg överföra
 • hur man gör en krona för spjälsäng
 • hur man gör ett stort golv kudde
 •