viktorianska inredning idéer

viktorianska inredning idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-24

Förr i tiden var viktoriansk dekor en ganska smal stil, med betoning på antikviteter, utsmyckade arkitektoniska särdrag och dyra ytor. Även om dessa inredning idéer fortfarande passa den traditionella viktorianska inredningen, har utseendet utvidgas till att omfatta en mer avslappnad, och i slutändan billigare stil. Shabby chic, med sin nödställda finish och åter utlovat poster, och bohemiska modern, med sin eklektiska stycken, är två trender som kan passa ett viktorianskt tema

Palette

Den viktorianska paletten varierar beroende på din stil. Traditionell viktoriansk inredning med antika vitt, bladguld trim, och handmålade gränser i grädde, klarblå och solgult liksom väggar accent i ädelstenstoner såsom turkos, smaragd och rubin. Den shabby chic paletten lättas upp färgschema, med blek, iskall rosa, pistasch grön, blå himmel, blåklint blå, lavendel och mönster i bleka blommor, paisley, ränder, prickade schweiziska och toile. Den bohemiska moderna interiören svänger mot mer drama, med spräckligt Medelhavet gröna och blå eller gul senap på väggar och möbler i krisdrabbade och faux finish. Alla viktorianska stilar integrera rik finish och konsistens med detaljer som gamla tapeter, målade utsmyckningar och kakel med upphöjda mönster.

Möbler

viktorianska möbler är välgjorda och typiskt består av massivt trä. Traditionell viktoriansk inredning har mörka fläckar och handmålade utsmyckningar som frukt, blommor och fåglar på armoire paneler. Om du inte har råd Viktorianska eran antikviteter, prova en möbel makeover. Måla bitar i krämig vit eller använda en antiquing kit för att göra ett faux finish, smärtsamt det slutliga lack genom att gnida möbler kanterna med finkorniga sandpapper. Använd schabloner eller prova frihand målning utsmyckade rullar på skåp, garderober och hyllor. Du kan också använda decoupage teknik, klippa ut en viktoriansk stil image och använda konstnärens matt gel medium att ansluta sig och täta bilden på möbler. Ett annat alternativ är att skura loppmarknader, butiker sparsamhet och vindar av vänner och familj för förbisedda pärlor, till exempel en smide sängstomme, en utsirad gavel eller små bord slutet.

Tillbehör

Ljus är nyckeln tillbehör i ett viktorianskt hem. Investera en del av din budget på en antik ljuskrona som kan stå i centrum i matsalen eller vardagsrummet. Wall lampetter lägga till en romantisk stämning, som gör små glödlampor formad som ljuslågor. Levande ljus är en annan vacker källa till stämningsbelysning. Float te ljus i en blommig tekopp eller ställa större ljus i piedestalen-liknande keramik innehavare. Draperi kan vara klassiska och tunga eller kan bestå av tak-till-golv sheers. Den shabby chic och bohemisk modern ser till förmån gardiner gjorda av repurposed material som vintage kökshanddukar, örngott eller förkläden. Använd guld ramar med massor av blomstrar för att lägga till en klassisk viktoriansk touch till målningar, fotografier familj och speglar.

Annan artikel

 • hur man designar ett kök i en 1950-diner tema
 • hur man målar ett cementgolv att se ut som sten
 • hus målning färdigheter
 • hur fästa italienska lampor till fönstret
 • hur man plocka ut färg färger från orientaliska mattor
 • hur man målar en duschkabin
 • hur man kan inreda en balkong
 • hur du monterar eldstaden mantels
 • hur man målar plast och trä säng
 • Hur skapar jag en plan viktoriansk golv?
 •