viktorianska badrum idéer

viktorianska badrum idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-09

Den viktorianska eran, som sträckte sig från tiden för drottning Victorias uppstigning till tronen år 1837 till sin död år 1901, påverkade en dekor och arkitektonisk stil som fortfarande bär hennes namn. Viktorianska design är synonymt med utsökta detaljer, rika, kraftigt ornamenterad tyger och stiliserade tillbehör. Dessa avlatsbrev passa perfekt med välbefinnande funktion avkoppling förväntas i ett badrum utrymme

PorcelainTub

badrum fixtur som är mest lätt identifierbara med den viktorianska eran är klon foten badkaret. Känt för sina böjda ben som slutar i toffel fötter eller klor och bollar, dessa fristående porslin baljor låna en elegans och distinkt stil till ett badrum utrymme. Ofta benen är gjorda av metall med en förgylld Slutför för att lägga lyxiga detaljer. Dessa specialitet baljor finns ofta på loppmarknader, om online klassificeras reklam webbplatser, eller arkitektoniska bärgning varv. Du kan också köpa reproduktion baljor klo fot, med den extra fördelen av större längder och djup för modern komfort.

Piedestalen Sink

Diskhoar med en bassäng fäst på väggen sitter ovanpå en porslin eller metall bas kallas piedestalhandfat. De var populära viktorianska space-sparare i period bad. Idag piedestalhandfat är allmänt tillgängliga begagnade eller som reproduktioner och finns i så många stilar och mönster som du kan önska. Vissa har en kant rund bassäng, medan andra är mer fyrkantiga, och baser kan variera från kolumn-inspirerade porslin blanketter till mässing räls.

Hardware

Maskinvara i den viktorianska badet var ofta mässing eller förgylld metall med utsmyckade ristade design featuring rullar, flora och fauna. Viktorianerna använde också ofta reproduceras dubbel hanteras "varma" och "kall" märkt kranar. Leta efter period bitar på antikhandlare och platser bärgning. Glöm inte att moderna hem leverans butikerna har ett brett utbud av mångfaldigande-inspirerade objekt, till exempel kranar och hårdvara (handduk barer, toalettpapper innehavare papper och armaturer) som efterliknar finish och stil för dagen, samtidigt som moderna bekvämligheter för enkel installation. Tänk dock på att om du monterar en antik apparat med modern hårdvara, eller vice versa, kan det finnas storlek och installation frågor att brottas med.

Detaljer

Tyg dusch draperier är ett måste när man överväger viktoriansk badrum elegans. Tunga tyger med tofs eller fransar trim, Lacy rena gardiner och stoppade sittplatser är alla perfekt anpassade till denna överdådiga stil. Glöm inte golvet när du planerar din viktorianska utrymme. Kakel är ett perfekt sätt att framkalla svunnen tid, och hem leverans butiker har betyg för valmöjligheter när det gäller att golvplattor. Små, hexagonala brickor är helt period, samt mosaik som i utarbeta geometriska eller blommönster.
Slutligen kommer tillbehör gör din plats komma till liv. Wall lampetter med kristall klar, förgylld omfattas, inramade speglar och hyllor för dekorativa objekt kommer ge viktoriansk charm till din avkopplande rum.

Annan artikel

 • hur du tar bort spray skum från färg
 • hur man byter ballast på en LOA torchiere lampa
 • Hur installerar du duschdörrar till ett glasblock?
 • diy enkel rumsavdelare
 • hur man målar ditt tak
 • diy tagel tofsar
 • hur man hänga tyg på väggen
 • Beach House färger
 • idéer för småhus
 • ljus brinnande tips för soja ljus
 •