inredning idéer för ett bra rum

inredning idéer för ett bra rum

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-14

En stor rum är en term som används för en familj rum och kök kombination. Det är en öppen planlösning där vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket utan separation eller mur mellan dem. Designa ett stort utrymme för att se till att familjen rummet smälter väl in i köket

Färgschema

Använd färger för att förena båda rummen. Välj liknande färger för att göra rummet sammanhängande. Välj en färg av färg för köket och vardagsrummet. Det stora rummet kommer att se mer rymliga vid användning av en enda färg, snarare än olika. Om du föredrar att använda mer än en färg, se till att du använder färger som kompletterar varandra och använda dem på båda rummen. Till exempel välja samma färger och målningsteknik när man gör väggar med ränder i blått och gult.

Välj en samlingspunkt vägg att måla en annan färg för att lägga till visuella effekter. Till exempel måla alla väggar i köket och vardagsrummet i beige, utom väggen för den öppna spisen. Måla den öppna spisen väggen en färg som visas, men fungerar bra med beige såsom vinrött, rött, grönt jägare eller aubergine. Lägg konsistens genom att göra imiterat målningstekniker såsom svamp eller tillämpning venetianska gips.

Använd halvblank eller blank färg till köket för att förhindra mat fläckar och fett från deponering på väggarna lätt. Använda halvglättat eller glans gör underhåll enklare. Använd platt färg för vardagsrummet. Välj liknande eller kompletterande färger för dina mattor, möbler, täcker fönster, konstverk och tillbehör.

Designtema

Välj ett tema för både köket och vardagsrummet sammanhållande. Var noga med att matcha eller komplettera arkitektur i ditt hem. Använd till exempel en viktoriansk design tema för ert stora rummet om du bor i en viktoriansk stil hus. Utnyttja tiden bitar från den viktorianska eran att göra det mer äkta. Om din design tema är asiatisk, utnyttja detta tema i båda rummen. Det skulle se krångligt att ha ett asiatiskt tema familjerum och en fransk lantlig stil kök.

Möbler Placering

Möbler placering är viktig i alla rum, speciellt delat rum såsom ett stort rum. Tänk på lättillgänglighet och i fokus när arrangera ditt köksbord, stolar, soffa, soffbord, nöjesdistrikt och bokhyllor. Se till att vardagsrummet är lättillgänglig från köket och vice versa, genom att placera möbler på ett sådant sätt att de inte kommer att blockera vägen för människor att passera.

Tänk i fokus för det stora rummet när du placerar möbler. Skulle du använder spisen över nöjescentrum eller TV-området som en samlingspunkt? Har du ett piano istället för en TV eller både och? Välja en brännpunkt är lättare om du definiera funktionen på ditt rum. Placera din soffa där den kan möta de viktigaste samlingspunkt. Om du planerar att underhålla många gäster ofta i ditt stora rum, måste du överväga konversera sitter arrangemang.

Annan artikel

 • gör det själv badrumsväggen scener
 • hur du väljer en sprutpistol
 • hur dyka upp igen skåpdörren drar
 • Var hittar du de vackraste blommorna?
 • hur man kan inreda ett kök med unika fönster behandlingar
 • riktningar för att göra manschetter
 • sovrum tema idéer för vuxna
 • hur man kan inreda med ett stort torg spegel
 • hur man förfalskar en STENPLATTA golv
 • idéer för att dekorera en vägg ovanför ett piano
 •