där var persienner uppfunnit?

där var persienner uppfunnit?

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-02

Även om folk skulle kunna tro, att döma av namnet, som persienner uppfanns i Venedig, har tidigare versioner av dem varit kända i andra delar av världen i tusentals år. Ändå är sådana fönster tillbehör kända för sina funktionella värde

Design

persienner består av horisontella ribbor som förenats med sladd remskivor som antingen kan samla alla spjälorna högst upp i fönstret, eller låta dem lösa för att täcka den helt. Att manipulera blinds när täcker fönstret finns det en ultra-tunn cylindrisk metall eller plast bit som antingen kan vända lamellerna att bli parallellt med fönsterbrädan, eller förvandla dem platt mot varandra. Persienner vanligtvis är tillverkade av vinyl eller metall.

Tidig Origins

Ursprunget till persienner går tillbaka till antiken. Den tidiga egyptierna bifogade vass i kolumner och hängde dem över sina fönster, och den kinesiska används bambu på ett liknande sätt. Så småningom var sådana fönster tillbehör allmänt använd i Mellanöstern och Fjärran Östern.

"persienner"

persienner hämtar sitt namn från de ekonomiska aktörerna från den italienska staden Venedig som väckt idén till Europa från Persien. De franska, för att hedra de tillbehör ursprungsort, kallad fönster tillbehöret "Les Persienes. " Idag, trots ett par persienner är gjorda av trä, t. ex. persienner de flesta gånger kallas träpersienner eller bambu persienner.

Tillväxten i popularitet

John Webster började kommersiell användning och överklagande av persienner i 1767 genom reklam dem och kolleger Londonbo Edward Beran patenterade dem 1769. Även före det, St Peter's Church i Philadelphia, iklädde dem 1761. Persienner började dyka upp i illustrationer, såsom den i Independence Hall i Philadelphia vid tiden för undertecknandet av oavhängighetsförklaringen och JL Gerome Ferris målning med titeln "Besök av Paul Jones till det konstitutionella konventet" (1787). Andra anmärkningsvärda användningsområden för persienner är i Rockefeller Center's Radio City Building och Empire State Building, både i New York. Från slutet av 19th century genom 20-talet, växte tillämpningen av persienner som de antogs i kontorsbyggnader i hela världen.

Överklagande av Funktion

persienner är en teknisk förbättring jämfört med trasan skuggning system som tidigare hade varit i bruk, främst eftersom de är mer effektiva för att reglera ljus och luft. Med dem kan du flytta lister till toppen för att avslöja fönstret visa eller låt dem täcka ett fönster för optimal integritet. Dessutom kan du vinklar dem så att ljus (och luft, medan fönstren öppna), samtidigt som en viss nivå av sekretess, eller förvandla dem platt för att helt blockera ljuset utifrån.

Annan artikel

 • hur man förbereder sig för att måla med latex
 • idéer för en Mantel
 • hur färga bomull gardiner
 • hur man gör en gräns trägolv
 • hur man installerar uteplats tak krokar
 • hur man gör yttre tall fönsterluckor
 • hur man målar en liten flickas rum
 • hur refinish skåp i antik vit
 • oavslutade källare idéer
 • hur man hittar en tapet mönster över 7 år
 •