Vilka typer av kakel är lättast att rengöra?

Vilka typer av kakel är lättast att rengöra?

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-20

Det enklaste att rengöra kakel är alla relativt icke-porös --- de vanligtvis har en jämn, polerad yta, vilket innebär spill kvar på ytan och inte sjunka djupare i kakel materialet. Många klinkers är lätt att rengöra, naturligtvis, vissa är lättare att rengöra än andra. Lätt att rengöra kakel omfatta vinyl, polerat porslin och laminat --- de två sista är lika lätta att rengöra som vinyl, men vanligtvis till mycket lättare att hålla ren än vinyl

Vinyl Kakel

Du kan använda nästan alla köpta golv renare på vinyl plattor. Vinyl plattor är lättstädade med sopa och skura. Den slätare ytan vinyl dock lättare är de att rengöra --- plattor med etsade mönster och räfflor kommer att samla smuts i sprickorna, vilket gör vissa typer av vinyl plattor svårare att hålla rena. Så länge vinyl plattor rengörs ofta, men de kan se bra ut på många år.

Polerad Porslin

På grund av kakel s färdiga ytan kan poleras porslin vanligtvis rengörs med en borste eller damning mopp och en fuktig mopp. För daglig moppning kan uppsamlingsöverföringar med rent vatten vara allt som behövs. För mer noggrann rengöring kan ett milt golv renare och vattnet användas.
Många typer av färdiga keramiska plattor är också lätt att rengöra genom svepande och med en fuktig mopp --- tycks dock polerat porslin vara mer motståndskraftiga mot fläckar.

laminat

laminat golv är mycket enkla att rengöra. Daglig svepande och ibland fuktig (fuktig --- inte våt) uppsamlingsöverföringar kommer att hålla dessa brickor ser sitt bästa. För mycket smutsig laminat plattor, kan du använda ett laminatgolv renare, finns på de flesta butiker som säljer golvrengöring varor, eller en mycket liten mängd milt flytande rengöringsmedel i en hink med vatten.

Varning

Slipmedel rengöringsmedel kan repa ytan på färdiga brickor. Använd endast mjuk, mild rengöringsmedel när det är möjligt.
Använd inte för mycket vatten vid rengöring laminat plattor. Om för mycket fukt letar sig innanför eller under dessa brickor, kan de varp. Mop dem snabbt och sedan torka dem direkt efter.
Jämn, får lätt att rengöra plattorna också Slippery When Wet. Du kan ta hand om det här problemet genom att använda en halkfri renare --- se bara till att dammsugaren du väljer är lämplig för din typ av kakel.

Överväganden

Porslin plattor "injekteringsbruk kan bli smutsig snabbt, även om kakel själva får förbli skinande rena. Du kan förhindra detta genom att försegla fogen med fogmassa sealer.
Efter rengöringen någon form av kakel, torka golvet med en mjuk handduk att förhindra vatten fläckar.
Av dessa tre typer av kakel, tenderar polerat porslin till vara den mest smutsavstötande. Vinyl kan lätt bli färgade (även om inte nödvändigtvis permanent) om spill inte torkas upp snabbt.

Annan artikel

 • nypa vecket vs ripplefold draperi
 • mat skafferi idéer
 • hur man skapar ett modernt vardagsrum
 • Lägga till en pull-kedjan uttaget till en lampa
 • om dekorativa glasrutor
 • hur man kan inreda ett sovrum romantiskt
 • hur man kan inreda ett sovrum med frostig grön och rökiga topas
 • hur man designar insidan av ditt hus
 • viktorianska hus målning idéer
 • hur man målar plywood att likna plankgolv
 •