hur man bygger corbels

hur man bygger corbels

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-04-06

Den ursprungliga Corbel var en utsirad brace används i arkitektur på katedraler och överdådiga mönster i kyrkor och ståtliga byggnader som byggts för hundratals år sedan. Dagens definition av en Corbel kan fortfarande vara en av arkitektoniska utsmyckade utformning, men oftast inte, är dagens konsoler används i stärkande för skåp, hyllor eller att kvitta en farstun insidan av ett hem. Du kan göra din egen corbels. Du behöver inte skära utsmyckade mönster på dem men du kan enkelt sätta på trä appliqués som ser bra ut.

Du behöver:
4 st ek virke, 12 av 12 av 3 /4 inches
. Bandsåg eller sticksåg.
Penna.
100-slippapper.
.
8 trä appliqués av ditt val.
Trälim.
1 st tall, 4 med 12 från 3 /4.
2 hand klämmor.


1.
Lägg en 12-av-12-tums bit kartong eller styvt papper på ett bord. Gör ett märke 1 1 /2 inches ner på ena sidan och ett annat varumärke 1 1 /2 inches i från sidan på botten av det motsatta hörnet.
2.
Rita en frihand franska kurva från Mark till varumärket. Känn dig fri att uttrycka dig, kurvframställningen graciösa eller enkelt-det är ditt val. Om du inte är säker på att du kan rita en fransk kurva, hämta en online, skriv ut den, klipp ut och spåra runt den, gör justeringar när du går. När du är nöjd med din design, klipp ut och placera den på de 12 av 12 tomma, att se en 1/2-tums topp och 1 1/2-tums botten märkning punkter bibehålls.
3.
Rita design på den tomma och se säden mönstret löper vertikalt. Klipp design ut. Sand för hand med 100-slippapper tills kanten är jämn. Överföra designen till de andra tre ämnen, klipp ut dem och sand.
4.
Lägg ut en av de corbels mellan två bockar och centrera applikation, anpassa det där du vill ha det. När du har beslutat om placering, sätta en bit maskeringstejp längst ned för att markera den. Plocka upp applikation och limma sparsamt på baksidan av det, smetar det med fingret. Placera applikation tillbaka på Corbel i beslutade plats. Håll det där för en stund, sedan band ner genom att försiktigt tillämpa maskeringstejp för att den och Corbel och trycka ner.
5.
Spänna över toppen av Corbel med tall ombord vilar på applikation. Sätt en klämma på vardera sidan av tall och Corbel, balansera dem när du går. När balansen på toppen av applikation är ännu, klämmorna. Efter en timme släpper klämmor, vända Corbel över och tillämpa en applikation till andra sidan med samma teknik. Har alla fyra corbels på detta sätt.

Annan artikel

 • hur man byter glödlampor i lampor rörelsesensor
 • hur man målar en marmor effekt
 • hur man kan inreda ett badrum med ränder
 • hur man byter glödlampor lysrör
 • laminat vs färdigbehandlade trägolv
 • hur man tillämpar en vägg gräns
 • hur man köper ett kit jägare belysning
 • hur man möblera med glas dörrhandtag
 • trappa hyllor idéer
 • hur man fixar levolor sladdlösa vaxkaka persienner
 •