installation av kant plattor golv

installation av kant plattor golv

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-25

Edge golv kakel är en populär typ av keramiska plattor. Installera eller byta ut golv kakel kan vara en relativt enkel gör-det-själv-projekt om du har rätt material och kunnande för att utföra det. Med tiden göra det kan spara pengar och huvudvärk av att anställa en tredje part för att göra jobbet. Följande enkla anvisningar hjälper dig att installera nya klinkergolv

Du behöver:. .
Chalk
Mastix (kakelfix).
Sax.
Nivå.
Tape.
Chalk linje.
Mastix spackel.
Cement.
Borste.


1.
Förbered bottenbjälklaget genom att ta bort alla gamla kakel eller skräp. Använd ett golv för att rengöra golvet innan du använder någon form av lim.
2.
Om du är kakel över ett trägolv, spika ner alla lösa brädor, eftersom de kommer att börja visa genom klinkergolv med tiden om de inte repareras.
3.
Hitta exakt mitt i rummet. För att göra detta, hitta mitten av varje vägg och markera det med krita. Använd krita för att rita en rak linje mellan centrum fläckar på väggen. Den mellersta korsningen bör vila på mittpunkten av rummet.
4.
Börja vid mittpunkten, låg lös kakel längs kritlinje ner i mitten av rummet. När du har lagt ett komplett sortiment av lösa plattor, se till att plattor in mot väggen. Om det är mindre än 2 inches eller mer än 8 inches av rymden, flytta mittpunkten som du har märkt tillbaka en halv platta så att en annan bricka eller halva kakel passar. Om inte, kommer ni att sluta med en mycket smal bit av kakel.
5.
Se till att om du använder plattor med olika mönster, läggs de ut så att du enkelt kan växla mellan kakel design. Om du använder samma konstruktion, se till att säd på kakel matchas.
6.
Om du inte använder självhäftande plattor, administrera lim på golvet. Gör detta genom att välja en av en fjärdedel rutor dras tidigare för att markera mitten av rummet. Jämnt fördelad dessa lim med hjälp av en roller eller spackel. När detta lim sitter i 15 minuter, kommer du vara redo att lägga ditt kakel.
7.
Börja om din bricka. Det är viktigt att se till att denna platta är uppradade exakt med de linjer som markerar mitten av rummet. Om inte, kommer resten av plattorna vara off-center, och dina mått kommer att vara felaktiga. Se till att varje platta trycks tätt mot kakel bredvid och lämnar inga luckor. Eftersom det finns lim på golvet, Skjut inte kakel. Tryck varje bit på plats.
8.
Alternate plattsättningen mot varje vägg. När du lägger en bit av kakel mot en vägg, lägg en annan mot den andra väggen. Detta kommer att skapa ett konsekvent utseende när alla brickor är nere.
9.
När alla fulla plattor är ner, om det finns luckor i väggen, ta ett måttband för att mäta och Skär resten av kakel, så att den passar i luckorna. Om du måste passa kakel runt rör eller andra hinder, göra en stencil av papper och skär kakel med stencilen. Låt limmet torka, och golvet ska vara komplett.

Tips och varningar


 • inte mopp eller rengöra kakel under en vecka efter installationen för att säkerställa att limmet är helt torrt och ditt kakel inte skift.
 • Annan artikel

 • hur man vackla trägolv plankor
 • hur man använder cellulära nyanser i badrummet
 • hur reface ansikte ram på skåp
 • hur man gör en konkret fontän
 • ovanför eldstaden manteln idéer
 • hur man refinish en rustoleum bänkskiva
 • hur tråd fixturer badrum ljus
 • hur man byter gamla träpaneler med sheetrock
 • Hur man använder en roller på ett effektivt
 • hur feng shui din utomhus utrymme
 •