hur man skär listen på en geringssåg & vinklarna behövs

hur man skär listen på en geringssåg & vinklarna behövs

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-06

Cutting listen är ett av de mest skrämmande projekt i trim snickeri. Komplexa multi-bit lister och sammansatta miters bäst avgörs av de sakkunniga, men grundläggande i ett stycke listen är något som i genomsnitt gör-det-själv-minded villaägare kan göra för sig själva. Om du är ny på listen, investera i en vinkelsökare. Grundregeln är: att hitta den vinkel i hörnet, dela vinkeln i två, sedan skär varje bit vid den vinkel för att skapa hörnet. Till exempel motsvarar en 90-graders hörn två 45-graders miters.

Du behöver:
vinkelsökaren
. Måttband.
Geringssåg.
Listen.


1.
Räkna ut vinkeln på din hörna. Vinkel FINDERS varierar, men i allmänhet ligger en bit av upphittaren platt mot väggen på ena sidan av hörnet, och den andra ligger på motsatta sidan av hörnet. Läs vinkeln i leden Finder. Konsultera instruktioner som medföljde vinkelsökaren för specifikationer.
2.
Ställ din mitra-såg bord till den vinkel som du behöver klippa. Sågar varierar, men i allmänhet, släpper bordet hantera genom att trycka upp på avtryckaren för att lossa spärren, sedan Skift i handtaget höger eller vänster för önskad vinkel märkt på utsidan bordskanten. Dubbelkolla att se om det är en inom eller utanför mitra och vilken sida av kronan huvudbindeln kommer att vara på. Ytterhörn kommer alltid att vara längre på toppen av lister, invändiga hörnen i botten.
3.
Markera måttet på din vägg, skåp eller möbler på kronan. Alltid märks botten mätning, om det är en ute eller inne hörnet. Den nedre mätningen kommer alltid vara samma som längden på det område som ska täckas. Den översta mätningen varierar beroende på vinkeln och höjden på formen.
4.
Ställ din krona på sågbordet. Placera den platta överst på listen mot stängslet. Placera den platta längst ner på baksidan av gjutning mot bordet av sågen. Detta är samma position din krona kommer att vara i om installeras mot taket, med ett staket som representerar taket och tabellen representerar väggen.
5.
Håll kronan stadigt mot stängslet och bord och hålla fingrarna borta från säkerhetszonen märkt på sågbordet. Aldrig över dina händer. Håll materialet med handen på den sida av kronan kommer du att behålla och använda den andra handen för sågen. Sight ner bladet genom slitsade ventilen på kanten av plast klingskyddet. Att skära en mitra på höger slutet av gjutning, radas upp till vänster i bladet på höger sida av varumärket (och vice versa).

Annan artikel

 • Skötselråd för en sferra bröder bomull filt
 • Hur man väljer en form och stil för en kudde
 • exempel på faux målning
 • mittpunkten blomma idéer
 • hur refinish antikvit köksluckor
 • hur man gör tapet dimensionering
 • hur du skapar din egen vägg alfabetet fotografering hängande
 • hur man använder platt marmor ädelstenar för att skapa ett målat glas fönster
 • de olika typerna av plantering fönsterluckor
 • billig gör det själv idéer för badrum remodeling
 •