hur matcha tapet och tyg

hur matcha tapet och tyg

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-02-18

Ofta en av de största utmaningarna ett nytt hem dekoratör ansikten ger ett rum en drog-tillsammans utseende. Ett sätt att ge ett rum ett mer färdigt utseende är att använda tapeter och matchande tyg att shoppa rummet med färg och struktur. Många tillverkare skapar tapeter och tyg samlingar som gör det enkelt att blanda och samordna mönster. Genom att följa några viktiga steg, kan en novis dekoratör lära sig att mixa och matcha färger och mönster, vilket ökar dekorera alternativ

Du behöver:.
Tapetprover.
Tygprover.


1.
Välj bakgrundsbild för en brännpunkt. När du väljer tapet, tänk på färger du vill sätta i ditt utrymme och vilken typ av känsla du vill att dina rum ska ha. Tidlösa mönster som toile kan ge ett rum en mer formell känsla, medan geometriska mönster som är bäst för moderna rum. Förutom den typ av mönster, anser också storleken på mönstret. Större mönster visuellt intresse men kan göra ett rum verkar mindre, mindre mönster, å andra sidan, kan göra ett litet rum verkar större, speciellt om mönstret skapas med ljus eller neutrala färger.
2.
köper stora prover av din favorit tre eller fyra tapeter. Om det alls är möjligt, vill du få ett prov som är minst 12 inches torget. Ta dessa färgrutor hem och tejpa fast dem på väggen i rummet där du tror att du vill installera dem. Detta ger dig en uppfattning om hur dessa tapeter kommer att se ut i ditt hem med dina möbler och belysning. Hängande din stora prover hjälper dig att undvika att investera tid och pengar i en tapet som inte fungerar i ditt utrymme.
3.
Välj tre färger från din tapet prov för att få in i rummet. Generellt du vill att dessa färger för att inkludera en neutral (svart, vit, Tabac, grå, brun eller vad den neutrala färgen i din tapet), och en kompletterande färg. Om din tapet inte innehåller flera färger kan du använda ett färghjul som hjälper dig att välja en kompletterande färg. Till exempel, om din tapet är blå, skulle du leta efter den färg som är direkt över från blå på färghjulet att hitta sin komplementfärg (gul). Ett annat alternativ är att välja tre färger som ligger intill varandra på färghjulet. Använda blå tapeter exempel kan du använda blå-grön och grön, eller blå-grönt och violett.
4.
Använd de färger du har valt att handla tyger. Förutom färg, vill du tänka mönster när du handlar för tyger. Det bästa sättet att blanda mönster är att betrakta omfattning och form. Om din tapet mönster har en stor skala, då du vill att mönstret på tyget vara mindre i omfattning. Om din tapet mönster är mycket upptagen, då du kommer att vilja ett enkelt mönster på tyget. Om din tapetmönster kombinerar flera färger, kan du däremot att genom att plocka en ton-i-ton mönster för tyget. Återigen är ett enkelt sätt att avgöra det bästa mönster för att be om små prov (minst 2 inches kvadrat) för att hänga mot din tapet. Ditt mål är att välja tyg som dyker mot bakgrund av din tapet. För bästa resultat bör du begränsa dig att två mönstrat tyg val.

tips och varningar


 • Paint marker kan vara ett användbart verktyg för att hjälpa dig välja komplementfärger. Ta din tapet Swatch din lokala hem förbättring butik och hitta en färg som matchar. Detta kommer automatiskt att ge dig färger som kommer att komplettera varandra i ett rum.
 • Kom ihåg att det finns inget rätt eller fel sätt att blanda mönster och färger. Fokus på att välja färger och mönster som behagar ögat efter ett hem som känns rätt för dig.
 • Annan artikel

 • kaffe kan inredningsidéer
 • hur man utformar ett krig rum
 • anslagstavla idéer för ditt sovrum
 • hur du tar bort spray skum från färg
 • hur refinish skåp i antik vit
 • det bästa florister i Brooklyn
 • hur man gör mosaik i en duschkabin
 • hur man bygger en bild på järnväg
 • hur du tar bort gamla tapetklister från gipsväggar
 • hur man kan inreda en art deco vardagsrum med stil
 •