hur man ansluter en elektrisk kontakt för en takfläkt

hur man ansluter en elektrisk kontakt för en takfläkt

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-02-13

Det enklaste sättet att installera en takfläkt i en färdig hus är att utnyttja en befintlig gren krets genom ett strömuttag. Behållare ligger antingen i mitten eller i slutet av en krets. Avsluta kärl har en ledig par terminaler, vilket gör att ansluta enkel fläkt kabeldragning. Middle-of-the-run kärl inte har lediga terminaler och kräva en "fläta". Denna tråd anslutningsmetod är något alla gör-det-självare skulle kunna behärska

Du behöver:. .
Hammer
Spackelspade.
Rak kant.
Sticksåg eller brukskniv.
Borra med spade och bits.
Kopplingsbox.
Kopplingsdosa.
Support bar.
Träskruvar.
Fisk tejp.
14-gauge, 2-tråd NM kabel.
Elektriker multipurpose verktyg.
Nål-tång.
Skruvmejsel.
Elektriska kontakter.
Gips patch kit.


1.
Förbered kärlet till switch kabel köra. Rita en linje på toppen av Baseboard-om du har golvlister-mellan strömförsörjningen kärlet och strömbrytare. Försiktigt bända bort eventuellt golvlister. Markera en parallell linje 1/2-inch under första raden och kapa drywall längs denna linje. Borra hål i väggen reglarna för kabeln.
2.
Skär hålen för strömbrytare och fläkt. Ovanför byta hål, där väggar och tak möts, skär av en tillgång hål för elkabeln över taket. Fläkten hål bör vara tillräckligt stor för att infoga stöd baren och kopplingsdosa.
3.
Montera switchboxen och fläkt stöder. Ta bort en knockout lock på lådorna så att kablarna att passera. Fäst kopplingsdosan till stöd bar och hänga i baren mellan två reglar med träskruv. Kopplingsdosan ska vara jämnt med taket. Fäst switchboxen direkt till gips.
4.
Slå av strömmen till kretsen och ta bort kärlet från sin box. Dra kabeln från uttaget rutan till switchboxen genom hålen i väggen reglarna.
5.
Dra kabeln från switchen till fläkten rutan. Foderfisk band genom tillgång hålet och över taket till kopplingsdosan. Fäst kabeln till bandet och dra det tillbaka mot öppningen. Drop kabel ner till switchen rutan lämna 6 inches eller så utsatt i båda ändar.
6.
Gör kärlet kabelanslutningar. Om alla terminalerna på kärlet är anslutna till ledningar, göra en fläta genom att koppla ett par svarta och vita kablarna från sin terminal. Anslut en kort bit tråd till varje nu-ledig terminal, med en svart tråd på mässing terminalen och en vit tråd på silver terminalen. Anslut den ursprungliga vita ledningen till den vita ledningen leder till omkopplaren, sedan till den vita ledningen på kärlen. Upprepa processen för den svarta och gröna sladdar.
Om ingen hårpiska behövs, Koppla den svarta kabeln till mässing terminalen, den vita kabeln till silver terminalen och den gröna ledningen till den behållare: s jord.

7.
att byta anslutningar. Anslut båda svarta kablarna till terminalerna på switchen. Anslut den vita trådarna med varandra och göra en fläta med det gröna jordkablar. . . Jorda grön ledning till strömbrytaren jordanslutningen
8
Anslut kablarna på fläkten enligt färg-svart till svart, vitt till vitt och grönt till grönt.
9.
Häng fläkten enligt tillverkarens anvisningar, ersätter alla golvlister, patch drywall och återställa strömmen till kretsen.

Annan artikel

 • hur man målar panel som det är bedrövad
 • kök idéer för lågt i tak
 • hur man gör tassles för kuddar
 • inredning regler
 • enkelt hem Utsmyckning idéer
 • hur man hyra en micro hem
 • gothic inredning tips
 • DIY: integritet frostat fönster blandning
 • Crafter händelser i Longview, Texas
 • hur man kan inreda en stil lägenhet stuga
 •