metoder för antiquing ekmöbler färgning

metoder för antiquing ekmöbler färgning

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-21

Antiquing är en faux finish teknik som används för att göra nya möbler ser mycket äldre. Ek har använts till att bygga möbler under en längre tid eftersom det är en hård, tung, robust trä. Det finns några sätt att antiquing ek möbler med bets. Den första tekniken kallas beklämmande. Det andra kallas kant slipning. Den tredje tekniken kallas fläcken torka. Dessa tekniker kommer säkert att göra nya möbler ser gamla och gamla möbler ser ännu äldre. Öva varje teknik på en bit skrot trä för att få kläm på det innan du arbetar på dina möbler.

stressande

stressande innebär bokstavligen slog bit ek möbler med olika verktyg som normalt finns i de flesta hem. Gemensamma verktyg som används för att ångest möbler med en hammare, skruvmejslar, awls scratch, skruvar, muttrar, skruvar och spikar. Beklämmande verktyg inte begränsas enbart till de på denna lista. Använd din fantasi när hitta verktyg för att använda. Försök att använda en rörtång eller ett par justerbara tång när du tränar din smärtsamt teknik för att se vad man kan göra med dem. Varje verktyg kommer att skapa ett unikt varumärke som kommer att göra möbeln ser äldre ut än kullarna. Det finns olika nivåer av plågsamma också. Ljus beklämmande innebär en gles och sporadisk slå. Medium beklämmande innebär slog 25 till 50 procent av ytan i ek möbeln. Tunga beklämmande innebär slog 50 och 75 procent av ytan av de inventarier som till största delen, gör att utseendet möbeln som ett manglat röra och sällan ser bra ut när den är färdig. Efter slog möbler, torka bets över hela ytan av pjäsen av ek möbler med en skum borste. Låt fläcken sitta ett par minuter på träet och torka av överskottet med en trasa trasa. Låt några av fläcken kvar i nöd hålen. Att göra detta kommer att göra möbler ser gamla, slitna och smutsiga. När fläcken är helt torr, applicera 2-4 skikt av polyuretan finish över eken möbeln för att bevara den fläcken och skydda träet.

Edge Slipning

Gamla bitar av ek möbler var ofta målade och över tid skulle måla bära naturligtvis bort i vissa områden, såsom kanterna på stolen platser, stegpinnar stol och nästan alla andra hörn som utsätts för världen. Denna effekt kan imiteras av måla ditt nya ekmöbler pjäs med en ljus färg, som dekoratör vit, grädde eller benvitt. När färgen är torr, använd en Hörnslipmaskin att ta bort färgen på hörnen och platta ytor där naturligt slitage så småningom skulle ta bort färgen ändå. Ta bort slipdammet med en trasa please. Torka brun-tonade bets över hela pjäs, ett område i taget. Amerikansk ek och mörk valnöt färger fungerar bra med denna teknik. Låt fläcken sitta på den slipade och målade ytor en minut eller två och torka av överskottet av med en trasa trasa. Torka sedan ännu mer överskott fläck från målade ytor med en trasa trasa och terpentin. Den terpentin tar effektivt bort det mesta av fläcken på färgen och lämnar tillräckligt av den för att göra verket ser gammal och smutsig. Den slipade områden kommer att färgas och ser smutsig från "användning under åren. " När fläcken har torkat ordentligt, applicera 2-4 skikt av polyuretan över hela bit av ek möbler.

Bets Torka

Denna teknik fyllas i på samma sätt som kanten sandning tekniken utan den slipade kanter. Måla stycke som har en ljus färg, torka fläck över färgen, ta bort det mesta av fläcken färg med terpentin och tillämpa 2-4 skikt av polyuretan för hela bit av ek möbler.

Annan artikel

 • hur man tråd en strömbrytare som går till tre lampor
 • hur man kan inreda för mindre
 • badrum fåfänga ljus problem
 • hur att färga golv gjutning
 • hur man mäter för första bit av listen
 • cool badrum idéer
 • tapeter och tak idéer
 • hur man sätter keramiska plattor på bänk
 • hur du tar bort en stor spegeln på väggen
 • idéer om landet bar dekorera
 •