exteriör gjutning idéer

exteriör gjutning idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-01

Exteriör lister fungerar som bakgrund till stilen på en struktur. Vissa stilar är subtila och smälter in medan andra listverk kontrast och är i fokus för strukturen. Även om alla gjutning stil kan installeras på nästan alla struktur bör valet i gjutning informeras av stilen i hemmet kommer att användas till.

olika stilar av Molding

listerna på utsidan bör användas för att komplettera över alla arkitektoniska stilen i strukturen. De flesta hem kan delas in i tre kategorier, klassisk, modern och formella.

Klassiska lister typiskt ram toppen och botten av strukturen. Du kan också använda vertikala lister och arkitektoniska detaljer, t. ex. pelare, placerade symmetriskt att bryta upp utrymmet. Klassiska lister använda enkla, raka linjer och geometriska former i repetitiva mönster.

Formellt lister i regel är mer utsmyckade. Carved avsnitt kan upprepas i en speglad mode med en identisk, men omvänd, mönster på höger och vänster. Formella lister används för att ram delar av strukturen, såsom dörrar och fönster.

Contemporary lister tenderar att vara mindre och mindre dekorativa. De är installerade i områden som kräver sömmar och luckor att gömmas mellan sektionerna i konstruktionen eller ansluter sig till två olika material. De är utformade för att vara diskreta och deras bidrag till utseendet är hårfin.

Välja Molding Färgscheman

Välj rätt färg för lister kan ha en stor inverkan på ditt yttre dekor.

monoton färgscheman fungerar bra för klassisk gjutning stilar. Lister kan målas exakt samma färg som väggarna eller i en något ljusare eller mörkare nyans av samma färg för en subtil effekt. Samtida lister också ofta målade på detta sätt.

Med en hög kontrast system färg, till exempel svart lister på en vit vägg, betonar gjutning. Formella lister är ofta klar med denna teknik. Det sätter fokus på faktorer såsom fönster och entréer.

Kompletterande färgscheman använda helt olika färger för lister och väggar. En enhet som kallas ett färghjul kan hjälp att välja komplementfärger. Färger på motsatta sidor av ett färghjul anses komplettera varandra. Formella och samtida lister ofta dekorerade på detta sätt.

Olika Molding Material

Lister kan tillverkas av olika material. De vanligaste är trä, sten eller betong och frigolit eller andra plaster som vinyl.

Wood lister kräver mest underhåll, men är lättare och mer mångsidig än några andra alternativ. Trä är vanlig i alla tre kategorier av gjutning och är den mest populära. Hela utseendet på trä kan ändras med ett enkelt lager färg.

Ristad sten och gjuten betong lister finns normalt i formella och klassisk stil. Den tunga utseende av sten och betong lister lämpar sig för större och mer dramatiska strukturer. Ändra utseendet på dessa lister i allmänhet inte är lätt. />
Skum och plast lister är billiga, kan skapas i någon form och brukar kunna vara målade för en omväxling. De kan köpas i alla tre stilar som inte kräver underhåll är rengöring.

Annan artikel

 • hur man liva upp och ge KRAFT till ett rum
 • hur matta keramiska plattor
 • hur till vända ditt badrum till en spa-oas
 • vad är anka tyg?
 • hur höga topp konsistens färg
 • hur man belysa ett glas bänkskiva
 • beskrivning av spansk stil hem
 • hur man väljer tyg typer, former och fyllmedel för en kudde
 • rörelsedetektor sensor belysning problem
 • hur man gör veck och veck på en kudde
 •