hur du riktar in trägolv

hur du riktar in trägolv

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-22

Det första steget till att installera ett trägolv är att bestämma hur man ska orientera golvet i rummet. För ideal golvhållfastheten, vill du lägga ut på golvet så att den korsar golvreglarna (stödet balkar under golvet) istället för att köra i samma riktning. Du måste också se till att det utrymme du arbetar med är fyrkantig, även om rummet är inte, och att golvbrädorna för första och sista kurserna är konsekventa i bredd. Lite noggrann planering vid starten kommer att spara huvudvärk senare

Du behöver:.
Hammer.
Bänd bar.
Golv papper.
Häftpistol.
Chalk stödlinje.
Parkettgolv.
Måttband.
Spikpistol.
Geringssåg.
Pneumatisk golv häftapparat.
Tabell såg.


1.
Använd din hammare och spett för att ta bort alla golv trim från rummet.
2.
Studie golvet för att avgöra vilken riktning golvreglarna under kör. Om du arbetar med en naken undergolv, bör spiken mönster ange riktningen för reglarna. Om inte, inspektera den visuellt underifrån, om möjligt. Orient ditt golv utformning längs en vägg som löper vinkelrätt mot reglarna. (Obs:. Om det är omöjligt att inspektera reglar, då börjar den längsta väggen i rummet)
3
Lay golv papper på golvet bredvid din start vägg (vinkelrät mot. reglar, eller längs den längsta väggen i rummet). Häfta fast med en häftpistol. Täck resten av golvet i något överlappande rader.
4.
Håll en linje krita snap 1 /2 tum från start väggen och knäppa linjen. Gör samma sak på motsatt vägg. Mät mellan de två krita linjer, i vardera änden av rummet, för att se om det finns någon variation från ena sidan av rummet till den andra. Om så är fallet, justera linjerna så de är en konsekvent avstånd från varandra på alla punkter.
5.
Ta din justerade mätning mellan de två krita linjer och dela det med bredden av golvbrädorna du använder, för att avgöra hur många kurser kommer att passa. Om de två krita linjerna är 125 inches isär, och golvbräder 3 inches över, kommer du att kunna passa 41 styrelser, med 2 inches över.
6.
Få bredden på din start och slutar rader genom att lägga till överblivna utrymmet till bredden av en styrelse (2 inches av utrymme plus 3 inches för bredden av en styrelse motsvarar 5 inches) och dela på mitten (2 1 /2 inches).
7.
Klipp din första kurs av brädor på längden på ett bord såg till utgångsläget bredd (2 1 /2 inches i detta exempel). Klipp av den räfflade sidan av styrelserna.
8.
Brädor krita linje genom din start väggen, med den skurna sidan mot väggen. (Den 1/2-tums utrymme kommer att låta styrelserna expandera med klimatförändringar. ) Skjut spikar genom ytan av styrelserna i par, varje fot. Använd en geringssåg att skära slutet av den sista brädan så att den passar mot den vinkelräta väggen. Lägg tre eller fyra kurser på detta sätt.
9.
Ställ in din pneumatiska golv häftapparat. Ställ den på installerade styrelser, med näsan hängande ner över kanten på nästa rad av golv. Skjut klammern in genom sidorna av brädor med en nedåtriktad vinkel, om varje fot. Lägg kurser golv över hela golvet med pneumatiska golv häftapparat tills du är för nära den motsatta väggen för att använda den.
10.
Lägg senaste kurser med din spikpistol . Skär den avslutande kursen till samma bredd som startsida kurs (2 1 /2 inches i exemplet). Skär av tungan sidan och ställ den längs kritlinje så det finns en 1/2-tums lucka genom väggen. (Gapet kommer att täckas av golv trim. )

Tips och varningar


 • Använd skyddsglasögon vid skärning din styrelser på bordet såg.
 • Annan artikel

 • hur man beräknar sol för ett hem
 • hur man beräknar antalet liter färg
 • hur man utformar en veranda tillägg
 • hur man gör tapet dimensionering
 • hur man kan inreda dina fönster med magi persienner
 • hur du tar bort gammal färg med en kil
 • hur man gör en Crewel arbete täckmantel för en dyna
 • hur tråkig mässing drar
 • hur tråd ljus från en strömkälla
 • hur man kan inreda en bänkskiva i fransk lantlig stil
 •