nypa vecket vs ripplefold draperi

nypa vecket vs ripplefold draperi

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-07-04

Nyp veck och ripplefold draperier finns två vanliga typer av draperier som används i en mängd olika applikationer. Även om både skapa flytande mönster, de är konstruerade med olika metoder och fungerar bra i olika situationer. Nyp veck draperier är mer formell, och känslig försiktighet krävs när du tvättar dem. Ripplefold draperier, dock är mindre formella och omsorg beror på den valda tyget

Construction

Nyp veck draperier görs genom att samla in 2-6 veck av tyg på toppen av gardinen. Vecken sedan sys vid basen och resten av gardinen flöden under. Vecken är enhetliga i storlek och avstånd och skapa en skräddarsydd och formellt utseende. Tygband används vanligtvis inuti veck för att lägga till stelhet och skapa ett fan utseende på toppen. De draperier är fållade i alla sidor och kan ha vikter längst ner.
Ripplefold draperier sys platt och fållade i alla sidor. Snap band, tyg som snäpper sytt på den varje några inches, då är sydda på rubriken. Ripple storlek bestäms av avståndet mellan snaps och hur öppen eller stängd ridån dras på travers stången.

Hardware

Båda typerna av draperier hängs upp på travers stavar som monteras på en vägg. En travers spö är en stav som har ett montage mekanism i det som gör att draperier för att glida över stången. Staven är vanligtvis runt och är tillverkade av trä eller metall.
metallkrokar sys in på baksidan av veck på gardiner nypa veck. Krokarna är sedan hängde på montering mekanism på en travers gardinstång.
Ripplefold draperier bifogas genom att knäppa gardinen till transportörer på travers stången.

Drift

Båda typerna av draperier kan använda tre metoder för att öppnas och stängas. De kan öppnas av en sladd, batong eller stav, eller för hand. Sladden använder en trissa system att öppna och stänga draperier medan en stav är monterade i en ände, och användaren drar i gardinerna ett eller annat sätt. Öppningsmekanismer behövs inte, och draperier kan öppnas för hand.

Material

Nyp veck draperier fungerar bra med tyngre, formella tyger på grund av arten av konstruktionen och behovet att hjälpa dölja krokar som används för att Häng dem på. Dessa vävnader säkerställa en styv veck där ett lätt material skulle inte. Traditionella blommor eller randiga mönster fungerar bra med denna stil.
En mängd olika tyger fungerar bra med ripplefold draperier. Lätt och tunga tyger fungerar lika bra. Ripplefold draperier kompletterar många olika stilar på grund av nonchalans av draperier.

Care

Nyp veck draperier kemtvätt-bara på grund av tyget och haka fast system.
Vård för ripplefold draperier beror på tyget används. Kontrollera etiketten för tillverkarens anvisningar.

Annan artikel

 • hur du syr designer kuddar ingen dragkedja
 • hur man gör en mantel klocka
 • hur man skall avgöra rent silver eller plåt
 • hur man gör en dubbel hörn på en kudde
 • hur man kan inreda en stil lägenhet stuga
 • hur lätt ta ner tapet
 • feng shui vardagsrum färger
 • hur man ansöker faux tenn över en popcorn tak
 • idéer för hem inredning med trägolv
 • hur man refinish en gråsten källare
 •