stilar i draperier

stilar i draperier

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-05-12

Gardiner lägga till en känsla av stil till ett rum och harmonisera färgerna på möbler och mattor. . Från formell veckade draperier till mindre formella tab-topp draperier, välja draperi stil som bäst passar med din stil är viktigt.

Nyp Veck draperier

Nyp veck draperier har samlar var 4 eller 5 inches ge draperier volym . De samlar återfinns cirka 4 inches från toppen på drapera. Nyp veck draperier kan hänga på en travers spö, som tillåter dig att öppna och stänga dem. Använda stora ringar på toppen med en stång som går tvärs över fönstret skulle också göra det möjligt draperier som ska öppnas och stängas, eller så kan du hänga dem som en stationär paneler.

Flammande Nyp Gardiner

flammande nypa draperier är samlade cirka 3 inches från toppen av operationslakanets. Den samlar sprids ut i överkant så att det ser ut som en vin bägare. Dessa draperier är bäst hängs upp så stilla paneler på en stång eller stav.

Genomföring draperier

Genomföring draperier ge en mindre formell titt än nypa draperier. Genomföringar (öppen metallringar) placeras ungefär en tum-och en halv från toppen på drapera. Stången eller stång som drapera hängs träs genom kragarna. De kan vara svåra att öppna och stänga, så de fungerar bäst på stationära paneler på vardera sidan av fönstret.

Tab Top draperier

Tab toppen draperier har en flik av samma tyg som draperi bifogas vid topp. Fliken har en öppning genom vilken gardinstång är gängad. Dessa draperier är relativt enkla att öppna och stänga och de har ett mycket informellt utseende.

Pocket Top draperier

Pocket toppen draperier är det enklaste för hemmet avloppet att göra. Den övre delen av tyget är vikt över mot baksidan och sys till draperiet för att göra en ficka genom vilken gardinstång kan gå. Dessa är mycket informell draperier.

CLIP top draperier

CLIP top draperier tygstycken fållade i alla sidor utan veck, genomföringar, flikar eller andra hängande system. Clip-on ringarna sitter på toppen av drapering och ringarna tråd genom en gardinstång. Återigen, detta är lätt att göra för gör-det-självare och är lämpliga för informella rum.

Tie Top draperier

Tie top draperier har bitar av band fäst fram och bak med några inches längst upp i ett platta av tyg fållade i alla sidor. När varje fram-och bakst av band binds samman, är gardinstång träs genom dem. Denna stil är informell och lätt att sy själv.

Alternativ

Det finns en mängd alternativ för varje draperi typ. Draperier kan vara gjorda av siden, denim och ganska mycket något tyg emellan. Den draperier kan vara fodrade eller ofodrade. Fodret kan göras av ett rum, mörkare tyg eller ett tyngre tyg som innehåller några isolering. De kan hållas tillbaka från fönstret med hjälp tiebacks som fäster en metall hållaren på fönsterkarmen. En valens eller rubrik får span fönstret från längst upp för att dölja gardin eller tvärgående stav för en mer formell utseende.

Annan artikel

 • hur man installerar dekorativa kakel gränser
 • hur man skapar en partition för ett hem
 • hur man väljer rätt färg att sätta stämningen för ditt rum.
 • hur man installerar Tarkett laminatgolv
 • hur till vända ditt badrum till en spa-oas
 • hur man designar ett kök i en 1950-diner tema
 • kakel dusch gränsen idéer
 • travertin stilar
 • hur man kan inreda en accent väggen
 • hur man hänga såg Glober & bollar
 •