diy draperi fäste instruktioner

diy draperi fäste instruktioner

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-07-03

De rika, flödande tyger i fönster draperier ändra inredningen i ett rum från grå till dramatiska. Medan vanliga fönster gardiner förlänga en till två inches ut från ett fönster, sträcker sig en draperi stång ut 2 u00BD till 3 inches för att skapa en skiktning effekt av fönster behandlingar över fönstren. Installera draperi konsoler för att stödja dina draperi stång och gardiner

Överväganden

Efter att ha valt rätt draperi stång, ringar och konsoler för ditt fönster, installera konsoler först. Bestäm hur länge din draperier kommer att hänga och hur högt du vill att din draperi spö vara. Kommer det sträcker sig över fönstret precis ovanför fönsterkarmen eller kommer det flanken hela väggen från taket ner för att skapa en känsla av höjd i rummet? Tänk på bredden på din draperi stavar-hur långt ut från fönstren "sidor kommer de sträcker

När du väljer rätt draperi stång och konsoler för dina fönster överväga vikten på din draperi tyg. Lätt draperi fungerar bra på alla typer av draperi hårdvara du väljer, men tjockt draperier kräver mycket mer stöd, och med ett extra fäste i mitten.

Mätningar

Använd ett måttband för att markera höjden på draperi parentes från golvet, på båda sidor av fönstret. Nivå dessa två varumärken till varandra med hjälp av draperi stången eller annan rak kant. Placera nivå nära centrum och höja eller sänka stången tills den är jämn. Mark dessa nivåer på väggen.

Använd en regeldetektor att hitta platser för väggreglar. Hur långt borta är de från de varumärken du gjort på väggen för fästena? Om de är bara några inches off, kontrollera din mätningar för att se om finns tillräckligt med utrymme i draperiet spö längd att balansera sin ställning i hela bredden på fönstret. Även faktor i bredd på din draperier.

Om det finns tillräckligt med utrymme, flytta poäng till väggreglar, och om inte, använd väggankare att säkra skruvarna för din draperi parentes.

Mät avståndet mellan skruvhålen på draperi parentes och markera positionen för dessa två hål på väggen. Använd en borrmaskin för att förborra hål för skruvarna eller väggankarna in i väggen -. Peka på plugg i hålen

trä eller metall Draperi Konsoler

För parentes trä draperi, skruva in skruvarna i vägg men lämna huvuden förlängas ut cirka 1 /8 av en tum. Skjut draperi fästet mot skruvskallarna tills den passar i hålen, trycka fästet mot väggen och sedan dra det nedåt för att låsa över skruvarna.

För metallkrampor draperi, rad konsolerna upp till väggen och använd en penna för att markera hålen. Förborra hålen och sätt i plugg om det behövs, och sedan skruvar. Använd en borrmaskin eller skruvdragare för att dra åt fästet mot väggen.

När båda parentes är säkra, hänga i gardinerna på stången och sedan placera stången på konsolerna.

Annan artikel

 • duschdraperi: PVC vs polyester
 • idéer för att förvandla en befintlig veranda in i ett rum
 • Vad är en mini tröstare set?
 • facket tak måla idéer
 • hur man installerar en utomhus flagga
 • hur man lägger sten över en sten spis
 • baby rum FÄRGER
 • lekrum för barn idéer
 • hur man kan inreda ett sovrum med vindskupor
 • hur man kan inreda ett loft stil levande
 •