rum idéer med turkos färg

rum idéer med turkos färg

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-06-02

Turkos är bäst beskrivas som färgen på havets blågröna vatten. Dekorera ett rum i turkos är enkel med några grundläggande begrepp i färglära. Färglära definieras på många olika sätt, men i design, används den för att hitta en kombination av färger baserade på färghjulet. Genom att använda färghjulet kan du hitta färg harmoni, eller en behaglig sammansättning av färger, och skapa ett stilfullt rum baserat på turkos färg.

Använda komplementfärger

Kompletterande färger är färger som är mittemot varandra på färghjulet. Den kompletterande färg turkos eller blå-grön i färghjulet, är röd-orange. Design ett rum med hjälp av dessa två färger som ditt huvudsakliga färger. Den kan användas för accenter som kuddar på en soffa eller på en säng. Inköp turkos och röd-orange vaser och gruppera dem tillsammans på en hylla. Om du har en målning av havet med turkost vatten, måla väggen där tavlan kommer att hänga en ljus nyans av röd-orange för att få ut det turkosa i målningen.

Använda Liknande färger

Analoga färger är några tre färger på färghjulet som är bredvid varandra. För färgen turkos, skulle de tre möjliga färgkombinationer vara blå-grönt, blått och grönt, blågrönt, grönt och gult-grönt, eller blå-grön, blå och blå-violett. Andra kulörer, nyanser eller toner av dessa färger kan också användas. Måla en hel matsal i turkos och använda blå stolar runt ett bord med grön kuddar för ett rum levande i färg. Position växter som är gul-grön i färgen i vardagsrummet eller sovrummet och använda turkost och grönt för möbler och inredning i soffan, en soffa, en matta, kuddar och lakan.

med färger bygger på naturens

Tänk på de färger som du ser i naturen då dekorera ett rum. Turkos ses ofta i naturen med färger såsom brunt, beige, vitt och många nyanser av blått och grönt. Måla turkos och vita ränder på en vägg. Lägg en tabell ved kaffe på ett naturligt sisal matta i ett rum med turkos soffa och accenter användning påminner om havet såsom snäckskal, sjöstjärnor och orkaner fyllda med sand och ett ljus. Använd turkos-färgad solskydd i ett rum med vit eller beige väggar. Använd turkos kakel eller olika nyanser av turkos kakel i en vit badrum. Täck en säng i turkos blad i ett sovrum med vit eller beige väggar och placera en stor palm anläggning i ett av rummets hörn.

Annan artikel

 • hur en jakt rum
 • american bondgård inredningsidéer
 • hur täcka galgar
 • hur man målar en dörr att se ut som en sex panel
 • hur prep & måla ABS plast
 • rustika bord Utsmyckning idéer
 • är det nödvändigt att måla skjutbara garderoben dörrar?
 • hur man förkorta levolor persienner
 • hur man hänga konst i ditt hem
 • steg-för-steg keramiska golv installation på en betongplatta
 •