hur man gör fantastiska rullgardiner

hur man gör fantastiska rullgardiner

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-06-08

Gör din egen fantastiska draperingar är ett bra sätt att se till att de samordnar perfekt med andra färger och mönster i ditt hem. Även den mest grundläggande avlopp kommer att tycka att draperier är lätta att göra. Om du är inreda ett nytt hem eller ge dina fönster några nya stil, inköp draperier för alla dina fönster kan lätt bryta banken. Med lite tid och kreativitet kan du göra egna draperier för varje rum i ditt hus för en bråkdel av kostnaden för att köpa dem

Du behöver:.
Stor arbetsyta (e.
g.
, matbordet).
Tyg sax .
Grundläggande sömnad kit eller symaskin.
Måttband.
Papper.
Penna.
Tyg.
Miniräknare.
Stift.
Järn.

Förberedelse /Hemming


1.
Mät ditt fönster. Börja med den övre bredd inre gränsen. Avrunda till närmaste 1 /2 tums. Skriva ner det. Mät höjden på insidan gränsen. Runda upp till närmaste 1 /2 tums. Skriv ner det.
2.
Uppskatta hur mycket tyg du behöver. Få din miniräknare. Multiplicera bredden på fönstret med 2. Lägg till 5 /8 tum på varje sida av fönstret för sömsmån och fåll. Lägg 1 1 /4 inches till höjd för sömsmån upptill och nedtill, plus 2 1 /2 inches för en vikt hölje. Så om du hade ett fönster som var 30 inches bred och 60 inches tall, du skulle behöva material 61 1 /4 inches bred och 63 3 /4 inches lång.
3.
Köp din tyg baserat på dina mätningar. Observera att tyger komma i bredderna 45 eller 60 inches, klädsel är 70 inches bred. Kom ihåg att om du ska tvätta tyget i förväg, krymper tyg-särskilt om den är gjord av bomull. Överväg att använda en tyngre tyg, vilket är mer vanligt för draperier.
4.
Klipp tyget efter dina mått för varje fönster.
5.

Hem underkanten operationslakanets. Vik 1/4-tums hem, med hjälp av ett strykjärn att göra en fin veck. Nåla fast fållen på plats. Sy med nål och tråd (eller använda en symaskin, om du vill) nära nedre kant nertill. Gör detta på alla sidor av varje panel.

Hölje /tiebacks


1.
Gör en hölje på toppen av varje drapera panel. Vik upp en 1/4-tums fåll. Vik och järn 2 inches mer. Pin den på plats, och sy nära den pressade kanten. Om du har en 1-tums gardinstång, vik endast 1 tum utöver de 1 /4 tum. (För en dubbelmantlad, vik dem 2 inches och göra en parallell söm halvvägs mellan luckan och första söm. )
2
Skär en rektangulär bit tyg -. Ca 8 inches lång med 5 inches bred. Vik på längden, räta mot räta. Sy två råa kanter tillsammans. Lämna en öppning så att du kan vända den rätt. Vrid den rätt. Sy igen öppningen av kantstickning nära kanten. (Observera att återkoppling mätningar är bara förslag på överblivna tyg. Annars kan du arbeta tiebacks i dina beräkningar när du ska köpa tyg till att du har överblivna tyget. )
3.
Häng dina gardiner, och slips tillbaka dem med din återkoppling.

tips och varningar


 • Du bör alltid köpa det bästa materialet som du har råd. När du köper tyget, ta del av hur tyget draperier. Tyg som draperier smidigt också kommer att ha ett jämnt flöde, vilket är viktigt för fantastiska draperingar.
 • Annan artikel

 • idéer för en promenad ut källaren
 • hur man kan återställa hårdvaran köksskåpet
 • hur man hänga en jordglob lampa
 • hur man gör tekniker bete belysning
 • hur man kan inreda en svart, röd och grå vardagsrum
 • hur man gör flytande potpurri med diffusorer
 • romantisk vintage badrum färger
 • hur en jakt rum
 • hur man refinish en glasfiber pool trampolin
 • hur man gör Sunburst draperier
 •