information om glödlampor

information om glödlampor

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-25

Glödlampan är med rätta anses vara en av de mest betydelsefulla uppfinningar i modern tid. Sedan införandet av en stabil, varaktig glödlampor i slutet av 1800-talet har det funnits åtskilliga förbättringar av den grundläggande konstruktionen, inklusive nya typer av trådar, nya material och nya konfigurationer. Kanske den mest betydande utvecklingen i glödlampa teknik sedan uppfinningen av glödlampa är tillkomsten av energieffektiva, kompaktlysrör glödlampa

Historia

I motsats till populära mytologi, gjorde Thomas Edison uppfann inte glödlampan. Enligt Light-Bulbs. us, var den första framgångsrika glödlampan utvecklats av Warren de la Rue 1820. De La Rue passerade en elektrisk ström genom en spole av platina i en sugrör, vilket resulterar i glödlampsljus. Platinum var för dyrt att använda för massproduktion, så uppfinnarna kämpade för de kommande 60 åren för att utveckla en lämplig glödtråd material. Edison uppnått målet genom att skicka en mindre elektrisk ström genom en sotad glödtråd för att producera en stabil, varaktig glödande sken.

Typer

Glödlampor finns i en mängd olika typer, stilar och storlekar passar nästan alla behöver från hushåll till fordonsindustrin till industriella. Gemensamt hushåll lökar omfattar vanliga A-lökar, dekorativa E-type lökar, parabolisk reflektor eller PAR-lampor, låg spänning glödlampor, halogenlampor, glödlampor xenon och lysrör, inklusive de nya, energieffektiva lågenergilampor.

Färger

Enligt Brand Belysning, olika typer av glödlampor producerar olika färger av ljus. Konsumenterna bör pröva ansökan om ljuset när man fastställer vilken typ av glödlampa för att köpa. De flesta glödlamporna ger en gul-vitt ljus. Glödlampa är en varm ljuskälla och tenderar att förstärka varma färger. Halogen lampor ger ett strålande vitt ljus som bäst simulerar dagsljus och förgyller alla färger. Isvitt lysrörslampor avger ett blåvitt ljus som tenderar att öka kalla färger men kan tysta varma färger. Isvitt deluxe lysrörslampor avger en mer exakt vitt ljus som tenderar att lysa alla färger.

Fördelar

Glödlampor är långvariga, ger fantastisk belysning och finns i en mängd olika dekorativa former och elektriska specifikationer . De är billiga att köpa och varar vanligen mellan 750 och 2. 000 timmar. Energieffektiva lågenergilampor är betydligt dyrare att köpa än glödlampor, men enligt EnergyStar, dessa lampor kräver cirka 75 procent mindre energi att driva och håller upp till 10 gånger så länge som jämförbara glödlampor. EnergyStar. com uppskattar att lågenergilampor kommer att betala för sig själva i kostnadsbesparingar på cirka sex månader.

Överväganden

Alla lysrörslampor, inklusive lågenergilampor, innehåller kvicksilver. Kvicksilvret är inte släppas ut i miljön så länge lampan förblir intakt. I händelse en lysrörslampa bryts i hemmet, Environmental Protection Agency (EPA) rekommenderar tillåter rummet till luft i minst 15 minuter innan du försöker städa upp den trasiga glödlampan. Alla glödlampor material bör förvaras i en plastpåse för destruktion. EPA rekommenderar att ni kontaktar lokala myndigheter fast avfall för att avgöra om materialet kan återvinnas eller bortskaffas tillsammans med rutin sopor.

Annan artikel

 • Hur man sköter om utsmyckade trä sköldpaddor
 • hur man hänga en inramad fläck glas bild
 • hur en riktigt cool tonåring flickrummet
 • billiga idéer för att dekorera en liten flickas rum
 • tips om utsmyckning ett nytt hem
 • vanliga typer av olja finish i färg
 • hur du gör ditt eget land ruggig swag gardiner
 • coolaste tonåring sovrum idéer någonsin
 • hur man dra persienner
 • indian stilar för ett sovrum
 •