hur man mäter och skär listen

hur man mäter och skär listen

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-02

Om dina väggar behöver lite något att piffa upp dem överväga att installera listen. Hyra en professionell för att installera gjutning är en möjlighet, men de kan bli lite dyrt. Så varför inte installera det själv? Kostnaden är vanligtvis bara runt $ 100 till $ 150 för ett medelstort rum i april 2010, och med lite TLC, har du glädje av att veta du har installerat listen själv

Du behöver:.
geringssåg med 10-tums tippas blad.
Måttband.
Spikpistol.
Vinkelhake eller 360-graders justerbar gradskiva.
Akryl eller flexibla täta.
Brukskniv.
Regeldetektor.
8d finish naglar.
Primer.
Paint.
Papper.
Penna.
Pensel.
Målartejp.


1.
Mät varje vägg du ska installera listen på, med hjälp av en måttband, och runda mätningar upp till nästa fot. Detta kommer att låta dig veta hur mycket listen du behöver. Om det bara finns ett fåtal inches till nästa fot, runda upp till nästa storlek upp så att du har tillräckligt att arbeta med.
2.
utarbeta en enkel plan för att avgöra hur du kommer att lägga ut din listen på dina väggar med hjälp av papper och en penna. Antal dina väggar på din plan så att du inte blir förvirrade.
3.
Håll en skrot bit listen upp mot väggarna i platser du kommer att installera gjutning . Markera på väggen med en penna längst ner på listen för att säkerställa korrekt placering. Hitta reglarna på väggarna med dina regeldetektor och markera platser på väggen där reglarna är med din penna också. Se till att dessa märken är lägre än där du installerar listen så att de inte är täckta.
4.
Mät vinklar av hörnen på din vägg med din vinkelhake eller 360-graders justerbar gradskiva. Bara stick ditt verktyg i hörnet och skriv ner vinklar. Konto för varje hörn, oavsett om de är placerade inåt i väggen, eller fastnar utåt i väggen.
5.
Märk din listen med en penna till rätt längd och sedan markera vinkeln de kommer att skära i med en blyertspenna. Kom ihåg att du ska veta i vilken ordning du vill installera listen så att bitarna passar ihop som ett pussel på din vägg.
6.
Minska dina listen med din geringssåg , inställning sågen i samma utsträckning som styrelsen behöver kapas på. Använd din markeringarna på listen som guider. Innan du sätter in på dina väggar, se till att krönlister radas upp korrekt med varandra och bildar ett hörn.
7.
Anpassa din skära bitar listen på väggarna med hjälp av pennan markeringar på väggen för att se till att din listen är rakt. Spika fast listen in i väggen, med hjälp av 8d finish naglarna och din spikpistol, spikning in bultarna i 1 /2 tum under och över toppen och botten av din listen. Lägg till akryl täta till hörnen om det finns luckor, torka bort överflödig fogtätning och låta det torka.
8.
Prime och måla din listen med en pensel när gjutning har installerats. Se till att alla lager är torra innan måla nästa lager av antingen primer eller färg, och även använda målartejp för att tejpa både över och under din gjutning för att säkerställa skarpa, rena linjer.

Annan artikel

 • hur du tar bort våt färg
 • idéer för målning på cement golv i sovrum
 • hur man gör en trä Valance låda
 • Vilka är fördelarna med glasfiber entrédörrarna?
 • hur man installerar accent kakel runt badkar
 • vad är en paisley design?
 • vad är ett fullt spektrum glödlampa?
 • hur man målar träslevar
 • hur man målar utan att se rullen märken på utsidan stuck
 • billiga idéer för målning väggar
 •