olika sätt att hänga draperier

olika sätt att hänga draperier

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-04-23

Det sätt du hänga draperier påverkar ditt rum precis lika mycket som draperi tyg och stil. Draperi konstruktion --- minskat i topp med plisserar smock eller shirring --- lämpar sig för fyra grundläggande hängande metoder. Inom varje metoden, olika ytbehandlingar och former ger en uppsjö av design alternativ. Välj den metod och alternativ som fungerar bäst för din funktionella behov, utformning av din draperier, och känner att du vill att ditt rum har.

Traverse Rods

Som de mest traditionella sättet att hänga draperier, passera stavar har en trissa och transportsystem att dra draperier öppna och slutna. Den draperier hänga från stift krokar, fäst på baksidan av draperi sidhuvudet och infogas i ögonen på de tvärgående stången bärare --- ibland kallas glider, bilder eller reglagen. Vanligtvis är den trissa och transportörer som drivs av en diskret snöre i ena änden av travers spö, men vissa tillverkare har infört motordrivna versioner.

Traverse stavar kommer i vanlig metall eller dekorativa trä eller metall stilar. Dekorativa versioner har oftast bärare förklädd till dekorativa ringar framifrån. Dekorativa travers stavar ser ut som stillastående gardinstänger men har en dold kanal för sladdar och transportörer. Dekorativa stänger och hårdvara finns i en mängd olika färger, figurer och stilar, inklusive målat, betsat eller metallisk finish med fluting, carving eller vridning. Samtida versioner ibland har kvadratiska eller ovala stänger och ringar.

Stationär Rods

Du kan hänga draperier från trä eller metall stillastående stavar med ringar. Fäst draperier genom att sätta in stift krokar i ögat krokar på undersidan av ringen när du har satt den raka delen av stiftet krokarna i baksidan av draperiet huvudet. Om du planerar att öppna och stänga draperier, så måste du göra det manuellt. Använd draperi trollstavar --- fäst ringarna på draperierna ledande kanter --- att skydda din draperi tyg från upprepad hantering. Stationär stavar komma i en ännu större variation av stilar, färger och former än dekorativa tvärgående stänger.

Gardin låtar

Gardin låtar fungerar ungefär som travers stavar. Draperi stift krokar fäster transportföretag eller rullar i spåret. Draperier hängde på gardin spår öppna och stänga med en sladd, manuellt eller med motor. Gardin spår ser elegant och modern monteras ovanför fönster eller avstängd från tak. Gardin spår systemen är ofta flexibla, vilket gör dem idealiska för välvda och burspråk och för icke-standard applikationer som rumsavdelare eller hängande draperier runt insidan av ett lusthus.

Montering Forum

Styrelse-montering draperier med krok-och -loop tejp fungerar bra för att skapa stationära fönster behandlingar, utskjutande Dörrmarkis eller coronets säng. Montering styrelser, oftast skuren i rektangulära och halv-runda former, hänga på väggen med L-fästen. Eftersom draperi paneler är knutna runt alla, men baksidan av styrelsen, måste du använda tiebacks eller omtag för att öppna draperier.

Annan artikel

 • hur man tillämpar en titt träfibrerna att ståldörrar
 • hur man målar en ABS plast badkar
 • Lägga till en linneskåp till badrummet
 • hur man kan inreda ett skolhus tema kök
 • hur man får vinyltapet av gips
 • hur man tar hand om en Howard Miller väggklocka
 • skiffer kakel vs porcelin
 • hur man kakel runt en jacuzzi
 • hur man kan inreda minne styrelser
 • hur man installerar infälld belysning bafflar
 •