matta vs keramiska plattor golv

matta vs keramiska plattor golv

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-02

Mattor och keramiska plattor är båda populära val för golv i hemmet. Välja mellan den varma utseende vägg till vägg mattor eller de mer framträdande än något coolt utseende keramiska plattor golv är ofta en fråga om personlig smak. Det finns dock ett antal överväganden som måste beaktas i

Kostnad

Både matta och keramiska plattor finns i en mängd olika priser, från riktigt billigt att dyr. Skillnaderna i kostnader kommer att finnas i installation och tid innan byte blir aktuellt. Installation av kakel golv är mer arbetsintensiv än mattor, och därför dyrare. Mattor dock bära snabbare än brickor som har misskötts, och mattor måste bytas ut oftare.

Underhåll

Mattor kräver täta dammsugning och rengöring med ånga eftersom de håller damm och smuts som om den inte avskaffas kommer bryta ner mattan fibrer och färg. Plattor kräver täta svepande och fuktig moppning så att damm och smuts spåras till dem kommer inte att repa ytan på plattorna. Ytan är känslig och kan repas lätt.

Mattor fläcken lätt. Keramiska plattor är ganska motståndskraftiga mot fläckar, även om bruket mellan dem kan missfärgas om vätskor som kaffe, vin eller lut spills på dem.

I områden med hög luftfuktighet, kan mattor behålla fukt och utveckla en unken lukt. Mattor kan även mögel över tiden.

Komfort

Få människor har någonsin kallat kakelplattor behagligt att gå, stå eller sitta på. De är hårda och kalla. Långvarigt stående på kakelplattor, som i köket vid matlagning eller rengöring, kan vara svårt på fötterna. Mattorna är mjuka och varma. Med en tjock pad och nära väver, de har ofta en plysch känsla för dem.

Tile inte behålla värmen, så det kommer att hålla hus känsla svalare på sommaren. Av samma skäl, på vintern kan det vara svårt eller kostsamt att bibehålla värmen i bostäder med stora mängder av kakel.

Style

Både mattor och keramiska plattor finns i en mängd olika färger och mönster som passar nästan alla smak. Keramiska plattor golv som en gång var begränsat till badrum och tvättstuga eller lera rum. Idag finns den i varje rum på huset. Vid ett tillfälle, på grund av deras komfort och värme, var mattor finns nästan överallt, inklusive badrum. För närvarande flera husägare begränsa matta till sovrum och använda andra golvtyper någon annanstans.

Installation

HELTÄCKNINGSMATTA installationen kan vanligtvis göras på några timmar. Dynan sätts över golvet, är mattan på topp och allt spikas på plats. Sätta ner kakel är en längre och mer svårt arbete. Det gamla golvet måste rengöras och förberedas, injekteringsbruk spridning, som kakel och injekteringsbruk mellan plattorna tillämpas. Det kommer att ta flera dagar att genomföra, speciellt om en hel del kakel styckning skall göras för brickor för att passa ordentligt.

Annan artikel

 • kustnära inredningsidéer
 • hur man hänga gobeläng med stavar
 • hur man drar ett tak design för ett rum
 • hur man ändrar glasmålningar färg
 • kreativa sätt att collage ett bord av trä
 • hur man limma torkade läder till en Polyglass ram
 • vad som är bra laminatgolv?
 • hur man målar klubb metall huvuden golf
 • hur man hänga en sträng av ljus över en gardin
 • hur man hänga konst på betongväggar
 •