hur man gör roman & ballong nyanser

hur man gör roman & ballong nyanser

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-14

Både traditionella romerska och nyanser ballong kan komplimang någon inredning och kan ge din fönster behandlingar en klassisk och sofistikerat utseende. Till skillnad från andra fönster behandlingar för bara insidan eller utsidan av fönsterkarmen, romerska och nyanser ballong fungerar bra i båda lägena. När dessa nyanser är placerade inuti fönstrets ram kan gardiner, valenser och andra draperier bidra till att komplettera utseendet på ditt fönster behandlingar. När den placeras utanför fönsterkarmen, använd dem med rullgardiner och persienner som ett alternativ till andra draperier. Dessa klassiska nyanser är lätta att göra, men mycket olika farkoster

Du behöver:.
Symaskiner
. Symaskinsnålar för den typ av tyg som du använder.
Tråd och spolar.
Tailor's /skrädderiartiklar måttband.
Hårdvara /programmet måttband.
Linjal eller måttstock.
Tyg för foder.
Tyg till utsidan av skuggan.
Sax.
Rakt stift.
Skrädderiartiklar /skräddarkrita krita eller försvinner bläckpenna.
Strykjärn och strykbräda.
Säkerhetsnålar.
Ytterligare saker du behöver för klassiska romerska nyanser.
En romersk skugga kit eller följande:.
5 dymlingar, (u00BD tums diameter) av (bredd skugga).
Plast eller metall ringar, ([3 x antal dymlingar behövs] + 3).
1 Batten, 1-tums av 1-tums genom bredd av skugga.
Stick och Sy kardborreband.
4 Metal hårdvara ögon.
3 Åtgärder av nylon rep, var (3 x skugga höjd) + skugga bredd.
Cleat.
Acorn.
Separata monteringsutrustning eller 2 hårdvara krokar-och ögon.
Ytterligare saker du behöver för ballong nyanser.
2 längder av grosgrain eller annan typ av tyg band, vardera (2 x skugga höjd) + 1 fot.

förberedande steg för romerska och Ballong nyanser


1.
Med verktyget måttband eller måttstock, mått mått på in-eller utvändigt på fönsterkarm för att beräkna mängd tyg som behövs. Om placering utanför fönsterkarmen, kan höjden vara längre än fönsterkarmen, om så önskas
2
köpa samma mängd viktigaste tyg och fodertyg för Roman nyanser. . Köpa en ytterligare en halv meter skärning av fodertyg för pluggen fickor.

För ballong nyanser, köper dubbelt så mycket tyg till varje fönster om du inte vill att sidorna som kommer att vara synlig från insidan och utsidan att vara annorlunda.
3.
Tvätta, och järn tyg enligt material.
4.
Lägg tyget på stora, platta yta med fel sida upp (där tryck eller mönster är ljusast). Med krita eller försvinna-bläck penna, göra markeringar baserade på fönster mätningar. Gör ytterligare linjer 2 inches från fönstret märkningar och samtidigt med dessa markeringar för sömsmån. Klipp tyg på utsidan av den yttre linjer. (Om att arbeta med ett mönster, skär 2 inches utanför mönstret för sömsmån. )
5.
Upprepa steg 3 och 4 för foder /inredning tyg. Gå till romersk skugga steg eller ballong steg skugga i enlighet därmed.

Att Roman Shades


1.
Rikta mot tyg och foder räta mot räta så att fodret är på topp. (Fasaden tyg är den sida som syns från rummet interiör, är fodret synliga från utsidan av fönstret. ) Kontrollera att både är platt och smidig och stift kanterna hela vägen runt. Ös botten och sidorna längs ditt mönster linje, ta bort pinnar och sy.
2.
Trim de två nedersta hörnen på en vinkel. Underhålla en u00BD-tums sömsmån, stift nederkanten från inre nedre kant av nedskärningar just gjort. Ös, ta bort pinnar och sy. Sätt dymling i kanalen gjorde bara.
3.
Klipp utsläppsrätter sidsöm nära sömmen. Vänd skugga inifrån och ut. Iron skugga på båda sidor platta ut i sömmarna. Se till att inte järn dymlingar.
4.
Lägg blind på bord med foder uppåt. Pin båda lagren tillsammans för att säkerställa korrekt justerad. Med måttband, åtgärd 2 inches från toppen av skugga (det öppna, råa kant) och med skrädderiartiklar /skräddarkrita krita eller försvinna-bläckpenna märke på vänster och höger sida. Rita en linje tvärs bredd foder.
5.
Från linjen just gjorde, åtgärd 10 inches ner och göra en ny horisontell linje. Upprepa denna process fram till slutet av tyget. Det sista området, bör närmast botten av skugga vara mindre än tidigare områden, vilka alla är lika.
6.
Klipp 3-tums-by-window-strimlor av tyg för varje dymling från extra fodertyg. Med fel sida upp, vik kortsidorna upp u00BC tums och tryck platt. Pin, Baste och sy. Ta bort stiften.
7.
Räta mot räta, vik varje i halva bredden och järn platt. Nåla lång öppning, Baste och sy, lämnar en u00BD-tums sömsmån. Klipp sömsmån nära sömmen. Sätt stora säkerhetsnål i en av kortsidorna och använd den att vrida pluggen ficka höger sida ut. Ta bort stift och järn platt.
8.
Passa sytt kanten av första-brickan ficka med första dragen linje på foder. Pin över sömmar och i botten av fickan nära pressade vika, Baste på plats. Upprepa för varje ficka. Sy varje ficka på plats. Se till att ändra undertråden för att matcha "framsidan" av skuggan innan sömnad fickor på plats. Sätt ett dymlingar i varje ficka och hand-sy ändarna av fickorna stängda.
9.
Från toppen av skuggan, på fodret sidan dela upp bredden i tredjedelar jämnt. Med din måttstock, markera vertikala linjer ned längd skugga. Mark där linjerna möts med botten sömmar på fickor och hand-sy en ring till var och en av dessa markeringar.
10.
Vik den övre kanten ner 1 tum och tryck. På "fel sida", stift och sy den ena sidan av kardborreknäppning över toppen av blinda nära luckan.
11.
Fäst den självhäftande sidan av kardborrbandet till toppen av läkten anpassa med kardborreband på skuggan. Ta skugga och ställ åt sidan.
Tolv.
Ta läkt och skruva en hårdvara öga i undersidan av Batten, anpassa varje med skugga ringar. Skruva den fjärde ögat på sidan av läkten från där sladden kommer att fungera.
13.
klippa sladden i tre lika stora delar, gör en stor knut i varje, stor nog att inte passera genom den nedre ringen. Tråden i varje sladd genom ringarna längs höjden på skuggan, låt knut stanna vid den nedre ringen. Trä centrum sladden och sladden längst bort från den sida där sladden verkar i hela läkten och genom varje ögat. Rikta in kardborre. Ta alla tre längder av sladd och tråd genom verksamheten vid sida ögat. Thread alla tre sladdar genom ekollon, knut sladdarna ihop och trimma så att knuten är gömd inne i ekollon.
14.
Använda monteringsbeslag eller en hårdvara krok-och ögon-system, installera skugga i fönstret. Placera knap på samma sida av fönstret som den operativa sidan av blinda på en säker, bekväm höjd. Dra upp skugga och slips på cleat.

Göra Ballong Shades


1.
Efter mätning och kapning tyg, låg på varje sida av tyg på jämnt underlag med "fel sida "upp. Vik varje sida på u00BD tum och tryck på. Pin, Baste och sy för båda sidor av skuggan.
2.
Placera båda paneler av tyg fel sida upp. Åtgärd 8 inches in från vänster och höger sida av både skivor av tyg och märka upp-och nedtill med skrädderiartiklar /skräddarkrita krita eller försvinner bläckpenna. (Märkningen kan göras större eller mindre beroende på bredd av fönster. ) Passa märkningar och göra en lodrät linje från toppen till botten på varje sida av tyg. Häll försiktigt ut markeringar till höger sida av varje tyg.
3.
Rikta sidorna räta mot räta. Vik nederkant av båda sidorna upp u00BD tum, stift, Baste och sy att göra en fåll. Järn fåll platt. Pin, Baste och sy vänster och höger sidorna lämnar en 1-tums sömsmån. Klipp ner sömsmånerna nära sömmar och sväng gardin högra sidan ut. Järn, trycka sidsömmen platt.
4.
Åtgärd gardinstång diameter. Åtgärd från toppen i skuggan och tillsätt u00BD tum på gardinstång diameter. Gör en horisontell linje över bredden av tyg. Pin, Baste och sy. Järn platt och upphäva
5
Åtgärd 6 till 8 inches från underkanten på gardinstång fickan och märke. . Göra horisontell linje över bredden av tyg. Gör en annan linje parallell med och u00BD tum ned från föregående rad. . . Upprepa på den andra sidan av skugga
6
Gör bottom-loop guider för band ballong skugga:

Ta en 1-gånger-8-tums band av tyg och vik på längden, räta mot räta. Järn fällas ned, stift på längden att skapa ett minimiskydd u00BD-tums sömsmån, Baste och sy. Klipp sömsmånen nära sömmen. Sätt säkerhetsnål i en öppen ände och sväng höger-sidan ut. Ta bort säkerhetsnål och järn platt. Skär slinga på mitten så att du nu har två. Ta varje ny längd slinga och vik på mitten. Justera en slinga längs nederkanten av gardinen mellan interiör och exteriör paneler så att den vertikala linjen som dras i steg 5 bisects slingan. Lämna tillräckligt slack så att band, som kommer att läggas nästa kan flytta igenom slingorna fritt. Pin slinga på plats och tråckla. . . Upprepa för andra slingan
7
fast band ballong skugga:

Å ena kanten av en längd av band, vänd u00BC tums gånger och järn platt, göra en andra u00BC-tums gånger och järn platt. Hand sy band kant på plats för att göra band toppen. Upprepa steg 7 för resterande längder på band.
8.
Ta en band och anpassa band topp till toppen horisontell linje på framsidan av ridån. Placering av långt band kant längs med insidan av den vertikala linje tidigare. Pin på plats på toppen. Ös över band topp börjar och slutar 1 tum från bandet sidorna. Upprepa steg 8 för andra band.
9.
Flip skugga över och låg platt. Kontrollera att de två banden penslas bara låg platt och hänga ner mot öglor i steg 6. Upprepa steg 8 för de återstående två band. Kontrollera att banden du arbetar med anpassa perfekt med band arbetat med i steg 7 och 8.
10.
Band Machine sy fast över den översta raden i skuggan, noga med att se till att alla fyra längder av band vistelse platt. Vänd skugga över och upprepa på andra sidan av skuggan över slutresultatet gjort längst upp i skuggan. De parallella linjerna i steg 5 ska nu sys. Ta bort stiften och tråckla trådar.
11.
Sätt pluggen /gardinstång i gardin övre fickan och hänga ballong skugga. Trä band genom respektive öglor längst ner på skuggan. Dra nyanser upp genom att dra i par band hängande genom varje loop och binda till en rosett.

Tips och varningar


 • Innan du arbetar med tyget, transferfönstret mätningar till tidningspapper eller en gammal tidning för att göra ett mönster. Om du gör flera fönster, se till att mäta varje fönster, eftersom inte alla fönster är standard storlek och inte alla fönster i en bostad är samma dimensioner.
 • för värme på Roman nyanser, använd en lite tjockare, varmare tyger som fleece fodret sidan.
 • för Roman nyanser, använda alternativa, miljövänligare alternativ för nylonlina som duk , hampa eller flätade tunna band.
 • nyanser som kommer att installeras på första våningen, användning ogenomskinliga tyger,
 • Annan artikel

 • hur man kan inreda ett rum retro levande
 • hur man gör en komplett makeover för mitt hus
 • kreativa stadieindelning och krukväxter
 • kork golv faq
 • hus Utsmyckning för barn
 • hur man målar en metall sänggavel
 • hur man hänga gardiner med krokar
 • designidéer för små sovrum med triangulära tak
 • hur du tar bort tapet väggmålningar
 • hur att täta päls ett tak
 •