forntida vindspel

forntida vindspel

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-02-11

Forntida vindspel erbjuda den moderna världen en musikalisk inblick i kulturer (särskilt asiatiska) för länge sedan. Webster's College Universal ordbok definierar vindspel som "Ett arrangemang av små svävande stycken, av glas, metall eller keramik, hängde löst tillsammans så att de klinga behagligt när det blåste i vinden. " De var också kallades vind klockor. För över 5000 år har människan haft den söta efterklang av denna vinddrivna musikinstrument

Typer

Den vanligaste typen av vindspel var det enkla arrangemang av resonating chips och bitar av tillgängliga medel hängande från en stödjande center som skramlade när vinden stötte dem mot varandra.

En annan typ av vindspel var en samling hängande objekt kring en huvudsaklig klaffen som slog en tonal tallrik avstängd från klaffen när den flyttas av vinden.

Den tredje typen bestod av en klocka som hade en lång klaffen med en vind catcher vid basen. Som vinden flyttade catcher, slog det bifogade spjället på klockan.

Sammansättning

Den äldsta vindspel bestod av ben, trä, bambu, snäckor och andra naturmaterial medan senare perioder används brons och andra metaller, silver, glas och bitar av keramik (under sina respektive tidsperioder).

Historia

vindspel i sydöstra Asien runt 3000 f. Kr. Tillverkade av naturmaterial som trä och därför ruttnande över tiden, inte många autentiska dem kvar, arkeologer också funnit belägg för att de existerade i Egypten och runt Medelhavet så tidigt som 2. 000 B. C. Vind klockor eller Chimes kom faktiskt från Indien, där pagoder sitt ursprung. Buddhister hängde dem från den upplyfta takfoten av pagoder att främja fred och harmoni genom att bjuda in natura sprit i, och för att skrämma onda andar borta. Som den buddhistiska religionen gick in i Kina, klockspel pagoden med tillhörande följde. Vind klockor eller Chimes blev kinesiska så tidigt som 1. 100 f Kr, då den kinesiska först började att kasta klockor. Vindspel rätt placerad blev vädret prediktorer och varning förebud om överhängande naturkatastrofer såsom bränder, stormar vind, flodvågor, stormar snö och vulkanutbrott. Deras melodiska, lugnande toner blev en del av feng shui (skapa fred och harmoni genom arrangemang av objekt och rum) under Hung dynastin i det 3rd seklet BC
/> Senare folket i Bali, i Indonesien, hängde långa bambu jublar områden som inte bara att charma andar som bodde i risfält, men för att skrämma fåglar och djur borta.

Attraction

vindspel fascinerat gamla människor för många av samma skäl som de gör moderna människan. Titta förflyttning av föremålen som de glider runt i en cirkel medan vinden definierar rytm och lyssna till den känsliga klinga eller djupa resonating toner fångade uppmärksamhet och uppskattning.

Betydelse

I början klockspel utnyttjande av vindkraft ökat den religiösa upplevelsen och erbjöd skydd form onda och irriterande andar. Med tiden deras betydelse förskjutits till den sekulära världen och blev mer praktiskt eftersom de används inom de områden som fågelskrämmor används idag och som varningsanordningar. I Feng shiu de ansågs hjälpa människor minska stress, eliminera ilska, lugna sinnet, slappna av kroppen, minska muskelspänningar och uppnå fred.

Annan artikel

 • inomhus lekrum idéer
 • hur man kan inreda och designa en röd rum interiör
 • hur man målar färg på trägolv
 • välvt tak facket inredningsstilar
 • indian stilar för ett sovrum
 • DIY reparation för matta bindande
 • hur man lägga keramiska plattor på cement
 • draperi hängande riktlinjer
 • installationsanvisningarna för plantering persienner
 • hur man använder en grekisk lampa reproduktion olja
 •