hur du syr mjuka roman nyanser

hur du syr mjuka roman nyanser

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-22

Roman nyanser finns i många varianter. De flesta finns flera pluggar eller andra spön tvärs över skuggan som ger skugga sin signatur utseende med en rad veck. Det är dock möjligt att uppnå en liknande, men mindre stela utseende utan dymlingar, eller vad som kallas en "mjuk" eller "avslappnad" Roman skugga eller en "London" skugga. Mjuka Roman nyanser är ganska lätta att göra och kan komplimang någon inredning och låna ut ditt fönster behandlingar en klassisk och sofistikerat utseende som fungerar både i och utanför fönsterkarmen.

Du behöver:
symaskiner
. Symaskinsnålar för den typ av tyg som du använder.
Tråd och spolar.
Tailor's /skrädderiartiklar måttband.
Hårdvara /programmet måttband.
Linjal eller måttstock.
Tyg för foder.
Tyg till utsidan av skuggan.
Sax.
Rakt stift.
Skrädderiartiklar /skräddarkrita krita eller försvinner bläckpenna.
Strykjärn och strykbräda.
4 till 5 Remsor av ring band /ring band var bredden av skugga
. 1 Batten 1-tum x 1 tum x bredd av skugga.
Stick och Sy "Velcro".
4 Metal ögon (hårdvara, sömnad inte begrepp).
3 Åtgärder av nylonlina varje (3 x skugga höjd) + skugga bredd.
Cleat (hårdvara).
Ekollon (den bit som lock i slutet av det operativa sladden).
Separata monteringsutrustning eller två hårdvara krokar-och ögon.
Gardin vikter eller tunga pärlstav band trim samma bredd som nyanser.

Beräkna och förbereda tyg


1.
Med verktyget måttband, mäta höjd och bredd fönster beroende på om du vill att skugga på insidan eller utsidan av fönsterkarmen. Om placering utanför fönsterkarmen, kan höjden vara längre än fönsterkarmen, om så önskas. Köpa samma mängd viktigaste tyg och fodertyg.
2.
Tvätta, och järn tyg hänsyn till material. Lägg tyget på stora, platta yta med rätsidan nedåt (där tryck eller mönster är djärvaste). Med krita eller försvinna-bläck penna, göra markeringar baserade på fönster mätningar. Gör ytterligare rader två inches från fönstret märkningar och samtidigt med dessa markeringar för sömsmån. Klipp tyg på utsidan av den yttre linjer. (Om att arbeta med ett mönster, skär två inches utanför mönstret för sömsmån. )
3.
Upprepa steg 2 för fodertyg.

Gör skugga huvuddel


1.
Rikta tyg och foder räta mot räta med fodret ovanpå. Kontrollera att båda är platt och smidig och stift kanterna hela vägen runt. Ös botten och kanterna längs ditt mönster linje, ta bort pinnar och sy u00BD-tums från kanten. Klipp sida sömsmånerna nära sömmen.
2.
Sväng skugga högra sidan ut. Iron skugga på båda sidor, platta ut i sömmarna. Stitch u00BD-tums ovan botten söm.
3.
Lägg skuggan på bordet med foder uppåt. Pin båda lagren tillsammans för att säkerställa korrekt justerad. Med måttband, åtgärd 2 inches från toppen av skugga (det öppna, råa kant) och med skrädderiartiklar /skräddarkrita krita eller försvinna-bläckpenna märke på vänster och höger sida. Rita en linje tvärs bredd foder.
4.
Vik den övre kanten ner 1 tum och tryck mot slemhinnan sidan. Nåla vika och sy den ena sidan av kardborreknäppning över toppen av blinda nära luckan. Vänd ut och in.

Botten vikter och skugga lägger sig


1.
Vik underkant upp u00BD tum mot foder och fällas ned. Pin tunga pärlstav band trim för att fodret sidan av luckan så att pärlor hängande längs vikta pressade kanten. Ös och sy fåll och pärlstav band trim tillsammans, se till att inte sy pärlor.

eller

Mäta höjden på gardin vikter, vik nedre kanten av båda sidor för att täcka gardinen vikter. Markera bredd gardin vikter på foder. Ta bort vikter och ställ åt sidan. Järn fåll platt. Nåla och sy sidor, kantsticka eller kanten stygn. Pin hem mellan markeringar som gjorts tidigare, Baste och sy. Sätt gardin vikter och nära öppningar.
2.
Dela huvuddelen av skuggan i ens sektioner och varumärke. Gör horisontella linjer över bredd skugga foder vid markeringar.
3.
Skär längderna ring band för att matcha bredden skugga. Pin över varje vågrät linje och se till att anpassa ringarna på den vertikala axeln. Se till att ändra undertråden för att matcha "framsidan" av skuggan innan sömnad fickor på plats.

Montering och hängande skugga


1.
Fäst den klibbiga sidan av kardborreband till toppen av läkten anpassa med kardborreband på skuggan. Ta bort skugga och ställ åt sidan.
2.
Ta läkt och skruva en hårdvara öga till undersidan av läkt anpassa varje med skugga ringar. Skruva den fjärde ögat på sidan av läkten från där sladden kommer att fungera.
3.
Skär sladd i tre lika stora delar. Gör en stor knut i botten av varje, stor nog att inte passera genom den nedre ringen. Tråden i varje sladd genom ringarna längs höjden på skugga, låter knut stanna vid den nedre ringen.
4.
Tråd centrum sladden och sladden längst bort från den sida där sladden verkar i hela läkten och genom varje öga. Passa kardborrbandet på skuggan topp med kardborreband på Batten. Ta alla tre längder av sladd och tråd genom verksamheten vid sida ögat. Thread alla tre sladdar genom ekollon, knut sladdarna ihop och trim. Dölj knut inuti ekollon.
5.
Använda skugga monteringsbeslag eller en hårdvara krok-och ögon-system, installera skugga i fönstret.
Placera knap på samma sida av fönstret som den operativa sidan av blinda på säker höjd. Dra upp skugga och slips på cleat.

Tips och varningar


 • Innan du arbetar med tyget, transferfönstret mätningar för att tidningspapper för att göra ett mönster. Om du gör flera fönster, se till att mäta varje fönster eftersom inte alla fönster är "standard" och inte alla fönster i en bostad är samma dimensioner.
 • Satsa på alternativa, miljövänligare alternativ för nylonlina såsom tyg, hampa eller flätade tunna band.
 • Använd sladd-fiskare för nyanser i hem med små barn.
 • Experiment --- använda en annan färg eller mönster för foder än för fronter.
 • Se till att ha tillräckligt med sömsmån när du klipper tyget.
 • Se till att du använder rätt mätare för säker nog stygn. Test med klipp av tyget mellan tillskärning och sömnad för att bestämma lämpligt spårvidd och spänningar.
 • köper nålar nog om de bryter.
 • Var noga med att använda samma tråd vikt för din spolen som för din röd tråd för att undvika tråd bryta och spänning problem.
 • Var noga med att använda lämplig tråd vikt för den typ av tyg som du väljer.
 • Annan artikel

 • hur man gör ett rum ser ut på tundran
 • hur man utformar ett soffbord med böcker
 • hur man hänga en boll lampa
 • hur man kan inreda ett kök billigt
 • orientaliska Mattor
 • kreativa sovrum idéer för tonåringar
 • hur man installerar en motion ljus till gamla ledningar
 • främre ingången inredningsidéer
 • hur man använder en skugga låda
 • romantiska billiga sovrum idéer
 •