instruktioner för att göra en taklist

instruktioner för att göra en taklist

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-19

Kornischer användes för år för att täcka toppar av draperier och att dölja sin hårdvara. Täckt kornischer är nu på modet igen och används för att lägga till en dekorativ touch i ett rum och lägga dimension till ett fönster. Taklister används med eller utan draperier. Även om de kan köpas eller specialanpassade av en formgivare, skapa din egen får du fler alternativ för att anpassa din taklist mer ekonomiskt. Normalt är kornischer görs med hjälp av plywood låda konstruerad för att måtten på fönstret. Välja en täckande tyg som matchar dina möbler kompletterar utseendet på ditt rum.

Du behöver:
Måttband
. Plywood.
Måttstock.
Penna.
Elektrisk såg.
Trälim.
Nails.
Hammer.
Medeltung vadd.
Spray lim.
Häftpistol.
Tyg.
Sax.
Carpenter's nivå.
L-fästen.
Eller skruvar.
Träskruvar.
Skruvmejsel.


1.
Mät bredden på ditt fönster med ett måttband för främre del av din taklist. Två till fyra inches på bredden så att taklisten kommer att utvidga bara förbi fönstret trim, så tillräckligt utrymme för att fästa den på väggen. Höjden på den fronten styrelse är upp till din personliga smak. Du kommer att vilja att det ska vara tillräckligt lång för att täcka befintliga draperi eller fönster-blind hårdvara. Det bör inte mindre än åtta inches i höjd och inte mer än 18 inches. Åtgärd för två ändstycken. För att bestämma bredden på slutet bitar, mått från väggen utåt när det gäller de befintliga gardiner eller persienner utöka och lägga till två inches för att vara säker din styrelse kommer att klara dem. Höjden på dessa bitar blir densamma som höjden på den främre linjen. Du behöver också en styrelse för att gå över toppen på taklisten för att hålla den kvadrat. Detta stycke kallas damm styrelsen. Det bör vara så bred som den viktigaste taklisten styrelse och så djupt som sidostyckena.
2.
Markera måtten på din taklist box bitar direkt på din plywood med hjälp av en måttstock och penna . Klipp plywood bitar för att dina mätningar med en elektrisk såg. Märk bitar med en penna för att underlätta montering. Du kommer att ha en lång bräda för framsidan av din taklist, två sidodelar och en damm styrelse. Om du inte har tillgång till en elektrisk såg, kan du ha plywood klippa till din dimensioner på mest timmer varv.
3.
Fäst damm styrelsen att den övre kanten av sidan bitar med trälim. När limmet torkar, säkra ihop bitarna med spik. Anslut sedan den främre styrelsen att framsidan av sidostyckena med trälim, att se alla kanter är jämna. Säkra bitar med naglarna. Du bör nu ha en låda med öppet bak-och undersida.
4.
Secure medeltunga vadd på utsidan av lådan med spray lim. Säkra vadd på insidan av brädor med en häftpistol.
5.
Bestäm mängden tyg du behöver för att täcka din gesims genom att mäta den färdiga taklisten rutan. Mät bredden på lådan, inklusive sidorna, och lägger till fyra inches till bredden. För längden, mäter från botten av fronten på lådan och under dammet styrelse, och lägger till fyra inches till längden.
6.
Klipp tyget till dina mått. Om din taklisten är bredare än bredden på tyget måste du sy paneler av tyg tillsammans för att tillgodose bredden.
7.
Slå in tyget runt taklisten rutan början i nederkant. Fäst tyget på baksidan av brädor med en häftpistol. Wrap tyget runt alla sidor av styrelsen. Du kommer att svepa runt hörnen av geringssågning som om omslag present. Se till att tyget dras åt hårt och är säker.
8.
Placera taklisten ovanför fönstret. Du behöver en assistent för att hjälpa till med det här steget för att hålla taklisten rutan på plats. Använd ett vattenpass för att vara säker taklisten rutan är rak. Märk lådan med en blyertspenna.
9.
Installera L-fästena på väggen med eller skruvar, med din mark. Konsolerna ska placeras utanför fönstret trim med upp i fästet parallellt med golvet. Under en lång taklist du kanske vill placera ytterligare L-fästen längs den övre för mer stabilitet.
10.
Placera taklisten så att den vilar på toppen av L-fästen, och säkra fästen till taklisten styrelse med träskruv från undersidan.

tips och varningar


 • noga med att använda en assistent för att positionera taklisten rutan och hålla den på plats medan du sätter på L-fästen.
 • Lägg utsmyckningar på din taklisten enligt dina egna önskemål. Trim, tofsar, flätor eller knappar kan läggas till, med hjälp av en limpistol.
 • Kapning av brädor med en elektrisk såg kan vara farligt. Se till att du är bekant med hjälp av en såg, eller har de bräder eller skivor i timmer varvet.
 • Annan artikel

 • hur pälsen en aluminium tak
 • nya hem dekorativa idéer
 • anpassade trim idéer
 • hur hänger tunga gardiner på betongväggar
 • typer av mini persienner
 • hur man utformar ett kafé för ett kök
 • hur man gör mattor med matta kvadrater
 • är lysrör skadligt?
 • hur man kan inreda pojkar & flickor sovrum
 • fönsterbrädan behandling
 •