Vilken typ av färg följer polyuretan behandlat trä?

Vilken typ av färg följer polyuretan behandlat trä?

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-22

Polyuretan är en bred kategori av lack beläggningar för att ge en vattentät och gnistrande lyster till inredning träslöjd. Det tillför ett element av hållbarhet till möbler och trägolv som gör att dessa ytor att hålla upp mot en betydande del av tvång. Tyvärr betyder det här samma kvalitet polyuretan virke en dålig kandidat för vidhäftning. Ändå kan du måla över dessa typer av ytor så länge du använder ett korrekt utarbetande tekniker innan du målar

Slipning

Eftersom polyuretan är smart och nonporous måste du ta bort det innan någon typ av färg kommer att hålla. En Power Sander är idealisk för att ta bort tjocka lager av polyuretan. Om du inte har tillgång till en slipmaskin, kan du använda en palm Sander. Vad du än använder, se till att fortsätta slipa tills alla polyuretan avlägsnas och träet verkar trist.

Försiktighetsåtgärder

Felaktig slipning kan orsaka oavsiktliga skador på virket under polyuretan. Alltid sand tillsammans med säd och aldrig mot det, eller du kanske risk för permanenta skador på ytan. Välj en relativt fint slippapper. Sandpapper med kornstorlek under 300 är olämpligt för trä möbler och golv, eftersom det kan tälja repor i träet.

Grundning

Oavsett vilken typ av färg du väljer att pälsen polyuretan virke måste du prima ytan innan färgen kommer att hålla. Ett skikt av kvalitet Akryllatex bindning primer är avgörande för att främja vidhäftning. Måla aldrig bör tillämpas på rå, tidigare ovaccinerade trä, eftersom finish kommer så småningom flagnar och skal.

Paint

När väl steg av förberedelser har formpressade, de flesta någon färg är lämpligt att belägga trä. Latexfärger är generellt att föredra eftersom de är lättare att arbeta med och inte utvisa samma skadliga lukter som oljebaserad färg gör. Oavsett vilken typ av färg du väljer, se till att arbeta i ett väl ventilerat område och omfattar angränsande och omgivande ytor med målartejp och tunga tyg dukar droppe.

varningar

preparering av ytan är viktig när det gäller att måla över polyuretan-behandlade ytor. Om du lämnar små fläckar av oslipat polyuretan kommer primer och färg pärla upp på dem, och du kommer att sluta med en besvikelse finish. Noggranna förberedelser är nyckeln till att skapa en smidig, proffsiga finish. Scan ytan noga för att se om några områden ser blank och sand dessa tills de verkar trist.

Annan artikel

 • hur man kan inreda ett sovrum i mandarin och taupe
 • hemlagad trä köksbänken
 • hur man använder en laddare för formellt middagar
 • hur man kan inreda med Plasma-TV
 • strand tillbehör inredningsidéer för ett sovrum
 • riktningar för vinyl bokstäver
 • hur man byter en sömn antal madrasser
 • tvål butik inredningsidéer
 • anvisningarna på skär socklar
 • topprankade bay välvda fönster
 •