hur man göra två olika färger gardiner på en panel

hur man göra två olika färger gardiner på en panel

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-07-24

När du har ett visst utseende i åtanke för dina gardiner-och kan inte hitta det i en butik-överväga att göra ett par själv. Du kan enkelt göra två olikfärgade gardiner på en panel genom att gå med två olika färger av tyg. Inte bara kommer du få se att du söker, men du kommer också att ha ett enda i sitt slag skapande

Du behöver:
Två olika färg tyger
. Matchande tråd.
Sax eller kniv och matta.
Square härskare.
Klänning stift.
Symaskin.
Järn.

Designa din Gardin


1.
Bestäm om du vill gå med i två band vertikalt eller horisontellt. De två färger gardin panel kommer att hänga vertikalt med en söm i mitten, eller de två färgerna kan förenas horisontellt med söm som löper över mitten av panelen. Som ett förslag, är den vertikala linjen lättare på ögat och mer estetiskt tilltalande.
2.
Mät fönstret, bredd och längd. Lägg till sex extra inches till att omfatta ridån ärmen, där stången med gå, och fållen längst ner i gardinerna. Som ett resultat av att gå två olika tyger, har du en full uppsättning av gardiner som eliminerar behovet av att göra ytterligare paneler. Två gardin paneler per fönster kommer att finnas gott.
3.
Köp tyget. Detta är den roliga delen-välja tyg kan beroendeframkallande. Var noga med att köpa tillräckligt baserat på dina mätningar. Se också till att du matchar tyget vikt att säkerställa en smidig förening av de två tyger. Till exempel skulle en skir tyg fungerar bäst med en annan ren tyg i motsats till en kraftig bomull.

göra The Curtain paneler


1.
Rikta in två tyg paneler (tyg A och tyg B kommer att användas för att representera de två olika färgade tyger framöver) . Räta mot räta, linje tyg A och B upp vid bärgning (på längden) och stift att hålla tyger från skiftande. Obs:. . Tyg A och B bör vara av samma längd
2
Sy en 5 /8 tum söm från bärgningen kanten börjar på toppen och fortsatta längdriktning till botten, förbinder de två tyger. Upprepa för den andra panelen gardinen.

Obs: När du är klar bör du ha två nya paneler som att ha två olika färger av tyg
3
Prep gardinen ärm och nertill. . . Från toppen av en panel, vik tyg och tryck 1 /2 tum från kanten, mot insidan av tyget. Vik igen 1-1/2 inches och trycker på och nåla fast. För fållen på samma panel, vik och tryck 1 /2 tum mot insidan av tyget och vik igen 1 tum, tryck och nåla fast. Upprepa för den andra ridån panelen.
4.
Från och med gardin ärmen, sy en 1 tums söm från kanten. Vänd ditt fokus till fållen på samma panel och sy en 1 tums söm längs den nedre kanten. Upprepa för den andra panelen pjäs. Tryck sömmar och paneler gardin med ett varmt järn. Din olikfärgade tyg gardin paneler är nu redo att hängas.

Tips och varningar


 • För att spara tid, samtidigt som butiken har tyget skärs till i exakta mätningar av din gardin panelen. Om till exempel din gardin panelen är 92 inches (längden på fönstret plus sex inches) har då expediten klippa 92 inches för varje panel bit. Detta eliminerar behovet av att skära en lång bit tyg i två olika paneler för ditt fönster när du kommer hem.
 • Annan artikel

 • dörr och fönster idéer gjutning
 • flera färg mattor idéer
 • hur man kan inreda med en runda matbordet
 • billig, lätt & söt sovrum idéer för en tonårsflicka sovrum
 • riktlinje om klassificering av malaysiska rubberwood
 • hur man dekorera väggar i ett spel rum
 • hur du tar bort gammal färg från mässing dörrhandtag
 • idéer för att täcka paneler
 • rullande måla vs sprayfärg för utomhusbruk
 • stenciling idéer för trappor
 •