hemlagad Shoji skärmar

hemlagad Shoji skärmar

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-06-18

Japanerna har att göra papper skärmar i århundraden och har använt dem som dörrar och rumsavdelare i hem och tempel lika. Dessa skärmar är traditionellt tillverkas för hand av japanska cederträ av skickliga hantverkare med speciella verktyg, men moderna hantverkare ofta använda andra verktyg och trä. Den bästa papper som ska användas för Shoji är fortfarande japanskt rispapper, eller washi, även om modern hantverkare ibland ta till genomskinlig plast

Shoji Material

Välj en attraktiv trä för din Shoji. Traditionella hantverkare använder ofta japansk ceder, som är ett sönderfall-resistent barrträ. Western Red Cedar, furu eller mahogny skulle också vara intressant val, dock, särskilt om du planerar att lämna trä oavslutade, vilket ofta görs. Det papper som används för Shoji är gjord av ris och kallas washi. Den finns på japanska butiker konst leverans, eller du kan köpa det på nätet. Det är långt mer estetisk och äkta än genomskinlig plast, som är ett alternativ. Washi är vanligtvis limmas på trä gallret med vattenlöslig lim för att underlätta borttagning när det blir slitna eller blir bleka. Du behöver också gångjärn, och medan de bästa av dessa skulle återigen köpas från en japansk leverantör kommer gemensamma skåp gångjärn fungerar lika bra.

Att Shoji

Du kommer att behöva göra många precision nedskärningar under tillverkning, och det bästa verktyget för dessa är ett högkvalitativt japanska pull-såg. Utöver detta bör ditt hem elverktyg vara allt du behöver. Rip ramen och lattice pinnar på ett bord såg och använda pull-såg att skåran ändarna på ramen bitar så att du kan ansluta ramen tillsammans. Detta förbinder skulle traditionellt ske med dymlingar, men du kan även använda finish naglar. Om du använder mässing de med ett runt huvud för mer dekoration.

Skapa gallret är en mer krävande uppgift som kräver precision. Skär skåror i gittret pinnar med en pull-såg, och gör hål på insidan av ramen så att gallret kommer att hållas på plats när ramen är ihop. Dessa hål skulle vara traditionellt tillverkade med en liten, mycket skarp mejsel, men de kan också göras med en borrmaskin. Noggranna mätningar och delar är mycket viktiga under denna fas av projektet.

Gör två skärmar, men innan du sammanfoga dem med gångjärn, förbereda och avsluta trä. Traditionella hantverkare kommer att jämna ut virke med en hand plan, men slipning kommer att fungera om du är extra noga att inte bryta lattice pinnar. Du kan sedan lämna Shoji ofärdiga, eller spraya på några lager svart eller klarlack. När veden har avslutats, gångjärn skärmarna tillsammans.

Det sista steget är att limma på washi. Gör detta genom att lägga på skärmen på en plan yta och sprida algblomningen på ena sidan av alla gallret pinnar och på Shoji ram själv. Rulla ut papper, lägg det på limträ och trimma kanterna med en brukskniv. Låt limmet torka i cirka 5 timmar, sedan spraya pappret med en fin dimma av vatten, fuktas hela ytan. När vattnet torkar, kommer papperet krympa och skapar en tät täcker.

Annan artikel

 • kan bambu golv förseglas från PET urin?
 • hur man bygger en stor vägg fontän med hjälp ramlade marmor kakel
 • hur man kan inreda en svart, röd och grå vardagsrum
 • afrocentric inredningsidéer
 • hur keramiska plattor och repor päls
 • stenciling idéer för trappor
 • hur man målar ett faux finish på en formica bänkskiva
 • gamla fönsterglas idéer
 • sy instruktioner för swag fönster behandlingar
 • hur man täcker tegel med textur färg
 •