hårdmetall svarvverktyg

hårdmetall svarvverktyg

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-01

Du behöver:
Spjäll delar från en vedspis
. Tegelstenarna och falska stenar.
Ground tarp.
5-liters hink.
Spade.
Dörr-och dörr-delar från en vedspis (om så önskas).
Halm.
Olja och återvinns vax.
Borstar.
Stenar, kakel eller andra prydnadsföremål för formgivning.
Metal skärmen mesh.
Sand.
Kopparrör.
Skottkärra.
Metal längd, ungefär 2-av-12-tums handtag föredra.
Jord /lera, COB eller Adobe guidebok.

träsvarvning är ett hantverk som har utövats i hundratals år. Stål verktyg har traditionellt använts för att vända allt från trä skålar till trappa spindlar, men hårdmetall svarvverktyg erbjuder mer flexibilitet och håller längre utan vässa än stål svarvverktyg. Carbide svarvverktyg har hårdmetallskär som är monterade på att vrida verktyget. Carbide svarvverktyg finns i en mängd olika stilar för ett antal användningsområden.

Grövre

En tuffare har en platt hårdmetallbestyckat blad som är förankrad i verktyget med en insexnyckel skruv. De grova fräs har fått sitt namn från att utföra grovslipning av trä. De hårdmetallskär tar lite tid att skära genom skogen lager och ge det sin vanliga form. Medan används vanligtvis för träskål svarvning kan grövre användas för grov ut virket lager av nästan vad som helst.

Finisher

En efterbehandlare har en rund hårdmetallskär som är i allmänhet mindre. Efterbehandlaren är utformat för att ta minimal raka bort av träet lager för att skapa den slutliga formen av en skål. Den efterbehandlare kan användas för att skapa spår men detta är normalt en träskål avslutande verktyg bara. En fördel med detta verktyg är att bladet kan roteras från en tråkig portion till en kraftig portion, vilket gör att bladet kan användas betydligt längre.

Carbide Fräsar

Eftersom hårdmetallverktyg har löstagbara blad, finns det vissa hårdmetallverktyg som tillåter en 1/4-tums eller 1/2-tums skaft fräs för att monteras på verktyget. Detta ger Turner unik förmåga att skapa dekorativa skåror som inte är möjliga eller mycket komplicerat i träet beståndet slås.

Carbide Gouge

En mejseln är en mycket grov träsvarvning verktyg som vanligtvis används för att skapa allmänna form trä beståndet slås, men kan även användas för finbearbetning bara genom att ändra vinkel på användning. Den hårdmetall urholka ger träet svarfvaren möjlighet att ta mer material på en gång utan att skada mejseln och skapa hoppa märken på lager. Nedskärningarna för dekorativa spår är också renare, minska sandning i efterhand. Som med alla hårdmetallverktyg, bladen kan ändras om du vill, vilket eliminerar behovet av ständigt vässa knivarna.

Annan artikel

 • hur man bygger en svarv bänk
 • träbyggnad projekt
 • hur man installerar kakel i ett bad
 • hur man använder Lite Rock faner på den grunden eller skorsten
 • Hur mäter jag den råa öppning för en ny front in dörren?
 • hur du tar bort kakel från betongplattan
 • verktyg som krävs för att bygga en dörr köksskåp
 • hur reparera snappas dymlingar
 • Hur tar jag bort färg från plastgolv?
 • hur man återställer bromsok
 •