Hur skapar jag ett hörn vedeldad spis med falska sten?

Hur skapar jag ett hörn vedeldad spis med falska sten?

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-04

Byggnad med falska sten kommer att innebära använda Adobes /lera medium, så de konstgjorda material som inte direkt utsätts för eller kan förväntas utstråla hög värme. Lägsta kostnad eldstäder bildas från jord /lera /Adobe, och den yttre jorden-shell fungerar som murbruk för vad stenar, tegel eller andra prydnadsföremål mönster du väljer för denna överlägsna värme-strålande metod. Adobe /lera mix kan användas direkt mot väggar och andra ytor, och kan läggas till eller ändras senare om så önskas. Var redo för flera dagar tillbringade blandning och forma Adobe /lera för din spis rutan och skorsten. Öva ringlande skorstensröret Adobe med din jord-lera i förväg för att bli bekant med processen

Du behöver:.
Spjäll delar från en vedspis
. Tegelstenarna och falska stenar.
Ground tarp.
5-liters hink.
Spade.
Dörr-och dörr-delar från en vedspis (om så önskas).
Halm.
Olja och återvinns vax.
Borstar.
Stenar, kakel eller andra prydnadsföremål för formgivning.
Metal skärmen mesh.
Sand.
Kopparrör.
Skottkärra.
Metal längd, handtaget ungefär 2-av-12-tums föredra.
Jord /lera, COB eller Adobe guidebok.


1.
Placera eldstaden att skicka jorden eller lera-rullade skorsten utanför genom den höga delen av en vägg eller tak. Den starkaste formen för en skorsten är rund, går rakt upp. Sätt två hinkar med lera-tung smuts på din presenning. Börja dansa till din favoritmusik ovanpå högen, stampade, vred och blandningen medan sakta lägger halm och vatten. Dra hörnen i mitten ofta för att hålla blandning. Fortsätt tills det känns som bröd deg.
2.
väva kopparspiral inne i jorden blanda under falska stenansikte rock. Ställning såväl i de öppna ändarna av slangen att vara på insidan av eldstaden rutan. Använd denna kopparrör för att fördela värmen i jorden där du vill att det ska stråla ut i huset. Lämna botten av din spis öppen när stocken grillen kommer att bli. Formulär ett lerkärl lägre front läpp för att göra en bas att montera återvunnet trä luckan om du väljer att gå för ökad värmeeffektivitet.
3.
Gör nedre främre läppen att rama dörren , de lämnar fyra eller fem hål under ytterdörren skapa och kontrollera förslaget. Craft en metall reglaget för att stänga den främre hålet om det inte finns en inbyggd en från luckan. Formulär alla eldstaden väggarna för att vara så tjock som möjligt samtidigt som en attraktiv form och skapa attraktiv design. Placera falska stenarna noga med Adobe /lera blandning som murbruk eller i set kitt.
4.
Direkt den ihoprullade skorstenen, formad med jord /lera adobe mix, upp och ut övre delen av ryggen den öppna spisen rutan. Bädda in spjället där den kommer att tjäna förbränningskammaren storlek effektivt. Täta runt skorstenen med våt lera, överdraget eller tätning senare med olja smälts med vax. Pensla på smält vax att försegla andra potentiella sprickor. Skydda någon lera inte under ditt tak överhäng med många lager av olja och /eller beläggning vax. Lägg en spis-pipe metall lock över efter att bädda in maska skärmen i jorden under det översta hålet.

Tips och varningar


 • En 5 $ påse vitt gips brukar räcka för att bestryka insidan jorden väggarna i ett helt hus. Europeisk stil jord brand-härdar är bra för mindre bostäder.
 • En tumregel: om det inte fastnar eller håller nog lägga till fler lera. Om det är torkar för fullt av sprickor, tillsätt mer sand. Du kan aldrig lägga för mycket halm, men använder mindre, hackad eller ingen halm för exteriör finish. Alla sprickor försvinna efter avslutad plåster tillämpas.
 • Har ingen jord-till-vått kontakta överallt.
 • Använd sand i blandningen om din jorden inte har en naturlig sand innehåll.
 • Annan artikel

 • Hur man väljer en typ av hårda golv
 • Hur installerar jag spole värme i golv?
 • den genomsnittliga storleken på en två-bil garage
 • hur man blåser isolering i ett hus
 • designidéer för hem trappor
 • takplatta skärande verktyg
 • hur man bygger en hemmabio rum
 • krav för handikappade duschkabin
 • spis skärmar och verktyg
 • diy hur man installerar kakel bänkskivor
 •