verktyg för att installera ett tak stående fals

verktyg för att installera ett tak stående fals

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-27

stående söm tak är en hållbar, långsiktig alternativ för hem och företag. De har en lång historia av användning i kommersiella tillämpningar, men också göra gott för hus byggda i en ren, modern stil. Dessa tak är mycket läcker resistenta på grund av sin unika struktur. Varje metall panel är ansluten till nästa genom en sluten "stående fals", som är skapat som taket är installerat. Att sätta i en stående fals tak kräver skicklighet och en del specialutrustning.

Skalkniv

Best Buy Metall föreslår en brukskniv med vass udd för att dela stålpaneler på längden. Scoring panelen ner sin längd med kniven ger de anställda möjlighet att helt enkelt vika längs denna skåra tills panelen delas i två bitar snyggt. Undvik en slö kniv, vilket kan lämna en ojämn skåran.

Sågar

En elektrisk såg, t. ex. en cirkelsåg, kan användas för att skära tvärs stålplåt. Sågar skall vara utrustade med slipmedel blad avsedda för skärande bearbetning, och kan kasta gnistor. Arbetstagarna bör skyddsglasögon och handskar hela tiden när dessa verktyg används.

Hand Shears

Antagligen den enklaste metoden för kapning av plåt, handmanövrerad sax är billiga och lätta att få. Tyvärr tenderar de att skapa en ojämn skära och kan varp metallen. De kan också trötthet i händerna, vilket gör dem bäst för genvägar och kurvor

Nibblare

Finns i både hand och elektriska typer, nibblingsmaskiner bort problemet presenteras av mest hand sax. Ojämn skära och skev plåt. Dessa verktyg "mumsa" små bitar av metall bort och lämnar efter sig ett rent snitt. Elektriska nibblare kan kasta gnistor precis som sågar, och kräver ögon och handskar.

Skruvdragare

En elektrisk screwgun är idealisk för de flesta stående fals applikationer, men små reparationer takläggning kan genomföras med en hand eller elektrisk skruvdragare . Undvik att använda dessa mindre kraftfulla verktyg för stora projekt, eftersom de kan orsaka hand trötthet, eller kanske helt enkelt inte vara stark nog för jobbet.

Nit Guns

Nitar kan bli skyldig att bifoga blinkande till en stående fals tak. En hand-drivna eller elektriska nit pistol fungerar bra för montering av dessa fästelement.

Hemming Tool

Används för att avsluta kanterna på en stående-söm tak, fålla verktyg böja ner en uppsättning mycket metall varje gång. De finns i både hand och motordrivna modeller, och ger en snygg avslutning.

Seamers

Power seamers och tänger hand både fungerar bra för att skapa den stående sömmen mellan tak paneler. I trängda lägen kan arbetstagare behöva använda ett falsning städ och hammare i stället för konventionella falsning verktyg. Hand seamers fungerar bra på små tak, men större kommersiella installationer kräver snabbare elektriska seamers.

Annan artikel

 • hur man utformar handikapp duschar
 • byggande säkerhetskrav
 • Är det säkert att köpa mark med en gärning AVSÄGA SIG SINA RÄTTIGHETER?
 • trägolv övergång idéer
 • Hur gör jag det svartaste konkreta bänkskivan?
 • åtgärder för att måla ett garage golv
 • hur man läser mätningar på en Stanley nivå
 • Hur gör jag bulid en rubrik över en dörr?
 • Hur passar jag ett skärp lås för att en intern dörr?
 • Enklaste sättet att ta bort popcorn tak
 •