lista över verktyg för snickeri

lista över verktyg för snickeri

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-24

Du behöver:
regeldetektor
. Penna.
Carpenter's nivå.
Långa raka planka.
Stål måttband.
Trä shims.
Sladdlösa borrskruvdragare.
Brukskniv.
Försänkt träskruv.
Justerbar klämmor.

Snickare är byggare som skapar strukturer som hus med trä och andra byggmaterial. Snickare kan behöva utföra en rad olika bygg-uppgifter beroende på kraven på ett visst jobb. Skickliga snickare måste ha kompetens med många olika typer av handverktyg och elverktyg att effektivt kompletta anläggningen.

KLOHAMMARE

snickarhammare är en av de mest grundläggande handverktyg som vanligen används i snickeri. En klo hammare har en metall huvud som består av en trubbiga änden används för att slå spikar, mejslar och andra föremål, och en klo-liknande kurva i andra änden som kan bända spikar från bräder. Den huvudsakliga användningen av en klo hammare är att gå med trä bitar med spik. Den klo gör det möjligt för snickaren att snabbt få bort och byta ut dåliga naglar.

Sågar

sågar är verktyg med metall tandade blad som kan skära genom trä. Sågar är viktiga snickeri verktyg som låter snickare att såga i trä bitar i olika storlekar som krävs för jobbet. Det är ofta möjligt att köpa virke som redan är skuren i bra storlekar, men ytterligare styckning krävs ofta på plats. Det finns många olika typer av sågar, inklusive ripsaws, som såga i trä längs fibrerna, kapsågar, som hugga ved hela korn, hacksaws, som syftar till att skära metall och hantera sågar, som är idealiska för små, intrikata nedskärningar. Motorsågar såsom bord sågar, cirkelsågar, sågar och sticksågar är idealiska för stora skäruppgifter.

borrar

borrmaskiner är viktiga verktyg i snickeri. En av de viktigaste användningsområdena för en borr är att skapa hål i trä eller annat material så delar kan förenas med skruvar eller leder. Borrmaskiner är oftast att föredra för hand-och motordrivna borr, eftersom de kan göra hål mycket snabbare och mer exakt.

Nivåer

En nivå är ett mätinstrument som gör att en snickare för att se om en yta är i nivå med marken . Nivåer är viktiga för att säkerställa att konstruktionen är exakt. Vissa nivåer kan också mäta vinklar i förhållande till marken.

Tänger

Tänger är allrengöringsmedel verktyg som består av två handtag och metall käkar att dra åt handtagen trängs ihop. Tänger kan greppa olika objekt att böja dem eller hålla dem på plats. Nåltång har långa, smala käftar som kan klämma saker i små och trånga utrymmen.

Annan artikel

 • typer av hand plan
 • Hur gör jag tunga & Groove golv från faner plywood?
 • idéer för ett nytt tak
 • hur man skär bänkskivor i granit på plats
 • takplatta verktyg
 • Hur installerar jag gjutning runt rör och skär ut plattor?
 • Hur installerar jag dekorativ klippa över Hardie plankan?
 • hur man använder utomhus plastgolv
 • hur man använder handen kranar korrekt
 • Hur sköter jag för brasilianska hårda trägolv?
 •