hur man installerar trimma på skåpdörren

hur man installerar trimma på skåpdörren

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-26

Installera trim på skåpdörren ger en dekorativ touch. Trim finns i många material, stilar och färger som passar alla husägare behov. Från enkla stilar till den kostsamma, installerar dekorativa lister till gamla, grå skåpdörrar kan piffa upp hela rummet för väldigt lite pengar. Om du har lite tid och några enkla färdigheter i snickeri, komplett denna billiga projekt med några grundläggande verktyg

Du behöver:.
Skruvmejsel
Måttband.
Dörrsidan.
Mjuk trasa.
Avfettningsmedel renare.
Penna.
Härskare.
Cirkelsåg.
Fine-slippapper.
Bets eller färg.
Pensel.
Monteringslim.
C-klämmor.


1.
Skruva alla skåpdörrar med en skruvmejsel och ta bort alla gångjärn. Ställ alla skåpdörrar på en plan yta.
2.
Mät höjden på båda sidorna av en skåpdörr med ett måttband. Använd måttband för att mäta bredden på toppen och botten av skåpdörren. Lägg dessa mätningar tillsammans, och multiplicera summan med antalet skåpdörrar du arbetar med.
3.
Välj stil på trim för att installera på skåpdörrarna och använda tidigare mätningar för att beräkna hur mycket totalt trimma du behöver. Lägg till en extra fot eller två för fel.
4.
Fukta en mjuk trasa med avfettningsmedel renare att ta bort all smuts och fett rester på skåpdörrarna. Torka skåpdörrarna med torr mjuk trasa.
5.
Mät botten och toppen skåpets bredd dörrarna med ett måttband. Åtgärd 1 1 /2 inches från överkant skåpdörrar och markera en rät linje med en penna och linjal. Upprepa denna process för den nedre, vänstra och högra sidan av skåpet dörrar och skapar en mindre rektangel i luckan ansiktet.
6.
Klipp varje del av trim med en cirkelsåg på storlek måtten för sidorna, toppen och botten av varje skåp dörr. Använd såg för att göra motsatta 45-graders vinkel skär i båda ändarna av trim bitar. När du skär fyra bitar för en dörr, kontrollera att den vinklade ändarna passar ihop stadigt.
7.
Slipa grov-cut vinklade kanterna på dörrklädseln bitar med en bit fint slippapper. Detta kommer att jämna ut kanterna, vilket gör dem passar bättre.
8.
Färga eller måla skåpdörren trim bitar med en pensel för att matcha skåpdörrar. Låt fläcken eller målarfärgen torka enligt paketets anvisningar, ca två till fyra timmar.
9.
Dry-fit trim ihop bitarna på varje markerad rad i skåpdörren att dubbel- Kontrollera passningen. Lyft en panellist, och tillämpa flera pärlor av monteringslim på trim tillbaka. Tryck panellist ner på den markerade linjen, och bifoga en C-klämma för att hålla panellist ordentligt på skåpdörren. Upprepa denna process för alla andra trim skåpdörren bitar. Låt monteringslim torka i minst 24 timmar.
10.
Skruva skåpet gångjärn och dörrar tillbaka till sina ursprungliga platser med en skruvmejsel.

Tips och varningar


 • Om du inte har tillräckligt med C-klämmor som ska användas för varje skåpdörren på en gång, arbeta på ett skåp dörr i taget.
 • Annan artikel

 • anvisningar för hur 3M tejp fönster isolering
 • typer av mikrometer mätverktyg
 • hur man lägger golvbrädor
 • mindre roterande motordrivna verktyg för hemmet
 • log formverktyg
 • keramiska plattor badkar däck idéer
 • hur man omforma en släpvagn husbil
 • hur man gör skåp till badrummet & köket
 • åtgärder för att kakel en dusch
 • nackdelar med den gröna berg energi miljöpolitik
 •