vad är draperi fullhet?

vad är draperi fullhet?

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-07-15

Oavsett om du bestämmer vilken typ av draperier som du vill, välja färdiga draperier att köpa eller att designa och sy dina egna fönster behandlingar är fullheten en viktig synpunkt. Fullheten av draperier bestämmer deras utseende och vilka dimensioner för att köpa och skära tyg. Förstå innebörden av fullkomlighet, och hur man gör gardiner mer eller mindre "full", är viktigt för att uppnå den färdiga utseende du önskar

Definition

Draperi "fullhet" är bredden av den färdiga draperier i förhållande till bredden på fönstret eller draperi stång. Bredare draperier kommer att ha en större mängd Gathering (dvs. mjuk plissering i tyget som bildas när de hängde en stav eller annan maskinvara). Smalare draperier blir smidigare och plattare, med mindre att samla när hängde. Fuller draperier ger i allmänhet mer isolering eftersom de innehåller extra tyg och fälla mer luft (en naturlig isolator) mellan vecken.

Mätning Windows

fullheten av draperier bestäms av bredden på fönstret i förhållande till bredden på i gardinerna. Det viktigaste första värderingen du måste ta är bredden på ditt fönster. Beroende på typ av draperier du vill köpa eller göra, måste du antingen mäta fönstret från kant till kant (för draperier som inte går utöver glaset i fönstret), bredden mellan ytterkanterna av fönstret (för draperier som sträcker sig utanför glaset på bägge sidor). eller bredden på en monterad gardinstång

Mätning Tyg

För att avgöra hur mycket tyg du behöver köpa och dimensionerna på tygstyckena du behöver för att Klipp (eller bredden av färdiga paneler att köpa), börja med bredden på fönstret. Multiplicera detta tal med 2 till 3, beroende på önskad fyllighet. Ju högre faktor som du multiplicera med, desto mer full din färdiga rullgardiner vara. Om ditt fönster är speciellt bred eller du önskar extra full draperier, kan du behöva söm paneler av tyg för att få bredd. I detta fall kom ihåg att lägga till en sömsmån till de mätningar snittbredd. Lägg utsläppsrätter för sidan fållar också.

Tyg Val

Den typ av tyg du väljer för dina gardiner effekter snittbredd krävs för att uppnå en önskad mängd av fullkomlighet. Lätta tyger och aktre språnget, till exempel, brukar behöva sänkas mer än kraftigare tyger. Singer's "The Complete Photo Guide to Sewing" rekommenderar att multiplicera bredden på fönstret med 2,5 till 3 för sheers och tunna tyger, för medeltunga till tunga tyger, de rekommenderar att multiplicera fönstrets bredd med 2 till 2,5. Anpassa fullhet genom att använda en högre eller lägre faktor inom dessa allmänna parametrar. Om du använder mönstrat tyg, köpa tillräckligt för att matcha mönstret upprepar längs bredden på den färdiga draperier. Om du använder icke-mönstrat tyg och är osäker på hur full du vill ha dem, kan du klippa bredare tyg paneler, hänga dem och bedöma fullhet, sedan klippa några av bredden bort om du vill dem vara mindre full.

Hängande och hårdvara

Den typ av hårdvara och /eller hängande teknik som du använder för din draperier är en avgörande faktor som styr det slutliga utseendet oavsett deras fullhet. Om du använder gardin krokar eller ringar, krokar avståndet av eller ringar kommer att avgöra hur gardinerna hänger. Om du använder färre krokar eller ringar och utrymme dem ytterligare isär längs rubriken, när du hänga draperier, kommer den extra bredden på tyget (dvs. fullhet) samlas i större veck. Om du använder mer krokar eller ringar, avståndet dem närmare varandra, kommer den fullhet samla in smalare vecken. Plissering band samla fullhet i jämnt fördelade, dekorativa veck. Banden finns i en mängd olika plissering stilar.

Annan artikel

 • Hur konvertera ett garage i ett vardagsrum
 • hur man gör en keramisk platta bord kaffe
 • dörrhandtaget stilar
 • hur man gör en flytande sänggavel
 • designidéer för att dekorera ett vardagsrum
 • hur man målar en formica tillbaka plask
 • hur man använder en eldstad att värma ditt hem
 • hur man målar en vägg en midnattsblå med orange röda detaljer
 • hur man beräknar veck
 • bedroom suite idéer
 •