hur man skär en dörrmatta till storlek

hur man skär en dörrmatta till storlek

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-07-05

En dörr matta erbjuder gästerna en välkomnande inbjudan till hemmet, samt ge en yta för att torka dina fötter för att förhindra att spåra en enda röra i hemmet. Oavsett om du placerar din dörrmatta innanför eller utanför ditt hem, kan ett felaktigt dimensionerade dörrmatta göra din Utsmyckning stil verkar slarviga eller helt enkelt ge en fara. En dörrmatta för stora kan behöva sitta i sidled och inte riktigt visa text eller hänga över stegen ofta orsakar dig eller dina gäster att resa eller falla. Cutting din dörr matta till storlek kommer att förbättra utseendet på din främre steg eller foajé och även eliminera risken för skador.

Du behöver:
Måttband
. Vinkelhake.
Krita-line.
Brukskniv.
Silikon.
Dörrmatta.


1.
Mät bredden på din dörr öppnas för att bestämma den optimala längden för din dörrmatta. Mät avståndet mellan slutet av dörren och väggen, om du vill placera en dörr matta inne i en dörr som sitter i ett hörn. Dubbel detta tums mätning och lägga till bredden på öppningen för att bestämma den maximala storleken för din dörrmatta.
2.
Mät bredden på dörrmatta för att säkerställa att mattan passar på din dörr eller placering webbplats. Om mattan kommer inte passar, mäta platsen för det högsta dörrmatta bredd du kan placera i området.
3.
Använd mätningarna från föregående steg, måttband, vinkelhake och krita linje att dra kaplinjer på dörrmatta. För dörrmattor som innehåller text eller motiv måste du centrera kaplinjer att rädda design. Mät inåt på alla sidor, behov och gör små märken att vägleda hur mycket mat du tar bort utanför mönstret. Sträck kritlinje rakt över mattan, mellan varumärken och plocka linjen för att skapa raka, icke-sneda linjer för att leda dig som du klipper mattan.
4.
Vik dörrmatta i hälften bredd och längd-wise, göra små krita markerar att betyda mitten av varje sida av dörrmatta. Referens dessa märken när du ritar den skärande linjer för dörrmatta. Gör kaplinjer för dörrmatta längden först och sedan göra linjerna för bredden av mattan, om det behövs.
5.
Betyg styckning linjerna genom att dra allkniv över raderna. Försök inte att skära rakt igenom mattan omedelbart, eftersom detta kommer att producera vacklade och taggiga nedskärningar. Istället upprepade gånger dra brukskniv Across The Lines sakta tills du tar bort överskottet delar av dörrmatta helt. Klipp av en sida i taget i stället för att försöka klippa ut överskottet i en ram form.
6.
Applicera en tunn linje av silikon till klippkanter dörrmatta. Detta bidrar till att förhindra dörrmatta från nötning och eventuella fibrer från rivas upp eller falla lös. Applicera tätningsmedel långsamt och smidigt ner den med fingret. Låt tätningsmedlet att torka innan sammanträdet dörrmatta tillbaka ner i bruk.

Annan artikel

 • dekorera en off-center spis vägg
 • gratis information om hur du installerar en infälld ljus
 • hur man gör roman nyanser använda vanliga persienner
 • DIY: fönster integritet
 • hur man passar persienner
 • elegant gardin idéer
 • hur du tar bort en redan klistrat tapet gränsen
 • hem utforma idéer
 • idéer för sovrum för tonåringar
 • hur man mäter en queen size-tröstare
 •