lantkök måla idéer

lantkök måla idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-15

Ett kök makeover är ett tidskrävande projekt som kräver mycket planering, men att besluta om ett tema betyder att du är redan på god väg att förverkliga ditt nya kök. Planera ut hela ditt land köksdesign innan du börjar måla för att undvika behovet av att måla ytor för att matcha ett nytt färgschema om du ångrar dig under designprocessen.

Väggar

Paint färger för ett lantkök varierar kraftigt beroende på din uppfattning om vad ett land kök ser ut. Ett alternativ är att använda en djärv färg kombination såsom rött och vitt eller blått och vitt för att skapa känslan av en bondgård kök. En fransk lantkök kan ha väggarna i en varm grädde eller smör gul färg medan jordnära toner av brunt och grönt fungerar bra i en rustik lantkök. Oavsett vilken färg du bestämmer dig för, använda latex inomhusfärger med halv-eller högblank finish. Glossytan kommer att göra dina väggar lättare att rengöra i händelse av rök eller spill mat.

Golv

Tänk målar ett rutmönster på golvet i köket om du har ett trägolv som skulle kunna använda ett ansikte -lift eller ens en slät plywood undergolv. Hyr en professionell slipmaskin till sand på golvet om det behövs och rengöra golvet innan du börjar måla. Applicera två lager latexfärg i ljusare färg på din design som en grundfärg. Använd en krita linje för att skapa ett rutnät på torra målade golvet och appliceras tejpen på insidan av växlande rutor på golvet. Måla byråkratiskt krångel torg med en annan nyans av latexfärg. När du drar bandet bort från den torra golvet kommer rutmönster fram. Applicera två eller tre lager klarlack polyuretan i golvet för att skydda din design.

Skåp

Lägg till nödställda träfibrerna finish på ditt skåp för att ge dem en antik, land utseende. Denna färg tekniken är mycket billigare än att köpa nya skåp och kommer att knyta dina befintliga skåp i ditt land köksdesign. Tvätta och sand skåp innan du börjar måla för att avlägsna fett och smuts. Måla ett lager blekt gul eller ljusbrun shellack primer på skåpen. När primern är torr, blanda en trä-ton glasyr genom att kombinera 1 /3 kopp äppelcidervinäger, 2 tsk. socker, 3 droppar tusch och 1 msk. universell nyans i bränd umbra eller liknande nyanser. Måla denna glasyr på skåp med vertikala streck för att simulera naturliga träfibrerna. Dra en stor, torr pensel försiktigt genom glasyren medan den fortfarande är våt att skapa ytterligare ådring.

Annan artikel

 • STORMLYKTA idéer
 • gamla ladan trä projekt
 • samtida kakel idéer
 • alkov hyllor idéer
 • kan återställa delar i mässing
 • hur man kan inreda ett sovrum med spel
 • hur man väljer mattor
 • hur man beräknar golvyta
 • hur en 3d heminredning
 • hur man mäter trappor
 •