Interiör färg idéer

Interiör färg idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-04-30

Du behöver:
tvättsprit
. Bomullstussar.
Vitt pappershanddukar.
Vita dukar.
Club soda.
Väteperoxid.
Svamp.
Handduk.

Innan du målar en interiör rum, överväga hur dess klädsel färg kan påverka den stil du vill ha. Tänk på väggarna som en duk, medan golvlister, dörrkarmar och fönsterbågar fönster fungerar som en ram. Med lite planering kan du använda trim för att betona färger eller skapa en lekfull eller sofistikerad stämning. Du kan också måla några arkitektoniska funktioner som stol skenor eller TRÄPANEL att spela upp dem eller minimera deras inverkan.

Classic Vit

vita knutar kommer alltid att vara i stil eftersom det är en nästan bombsäkert lösning för de mest populära rum färger-vitt, neutrala och ljusa nyanser. Vita knutar är skarp och ren mot dessa alternativ eftersom det definierar och lite kontrast till ljusa nyanser. På färgglada eller mörka väggar skapar vita knutar en slående ram som gör väggarna "pop". Undvik kritvita utseende med hjälp av en skugga som knappt är tonad. Krämiga vita par väl med jordiga eller intensiva färger och varma neutrala, medan cool vita ser bra ut mot blå eller grå väggar. Du kan förena olika rum med hjälp av vit golvlister i hela huset.

Monochromatic Tones

Monochromatic toner fungerar bra för färg-mättade eller mörka väggar. Djupblå eller chokladbruna väggar, till exempel, ser sofistikerad med golvlister målade en färg som är en nyans ljusare på färgen chip. Tonen-i-ton färg skapar ett modernt utseende och är mycket lättare för ögat än vita. Detta ser blandar trim färger med väggen, ger tillräckligt mycket skillnad märkas utan att titta skärande. Det är också visuellt förlänger väggen. Eller tänk på tre toner på väggen. Håll socklar ljusare och måla dörrkarmar och fönster fönsterbågar en nyans mörkare än väggarna. Detta ser lägger till djup och komplexitet till ett rum.

Kontrasterande färger

För en riktigt dramatiskt utseende, kontrast tonerna av muren och trim. Ett alternativ är att använda en klippa färg som matchar en accentfärg i dina möbler eller matta. För ett lekfullt utseende, använda färger som är mittemot varandra på färghjulet, som lavendel och salvia grönt. Detta är ett djärvt utseende som kan vara svårt att dra bort, men det kan fungera om du väljer färger lika kraftfullt. Ett annat alternativ är att använda en mörk klippa att rama dörrar och fönster, ungefär som en matta korrigerar en bild i en ram. Colonial interiörer par ofta grädde väggar målade med grå-blå, skogen grön eller röd lada trim.

Annan artikel

 • hur man målar väggarna i ett barns rum
 • bjälklaget belysning idéer
 • bad fåfänga idéer
 • nyfödda plantskola idéer
 • hyllor idéer för timmerhus
 • hur fläcken skåp körsbär
 • lantkök målning idéer
 • heminredning idéer för en mopp styrelse
 • söt tvättstuga idéer
 • hur man gör en fodrad hissgardiner
 •