Definitionen av sateen ark

Definitionen av sateen ark

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-04-28

Förväxlas ofta med sidenlakan, är sateen ark göras på särskild vävning process, som skapar en smidig, silkeslen ark. Sateen ark är oftast tillverkade av bomull. Dessa skivor har den blanka, siden-liknande utseende sidenlakan på ena sidan, men känner sateen ark, inte så smart

Fakta

Enligt författaren och linne specialist Cheryl Mendelson, har sateen lakan tagit över linne avdelning som den traditionella amerikanska lakan, som ersätter den platta bomullsväv. Sateen ark har "mer eller mindre ersatt hardy vanlig väva och twill i exklusiva butiker. "

Medan sateen tyg främst används för att skapa lyxiga ark, är det också för att göra gardiner och kläder.

Trots att de flesta sateen ark är gjorda av bomull, en del är tillverkade av polyester eller polyester blandningar.

Vävning Process

vävning process som används för att skapa sateen anses vara en av de använda längsta väver i textilier. Enligt textila författaren E. Grant Gilligan, "Deras främsta kännetecken är den enskilt interlacing på varje utgång och plocka, fördelas på ett sådant sätt att de alla mer eller mindre helt dold. "

Högre ark kvalitet sateen är merceriserad, (en process där en natriumhydroxid kemisk behandling tillämpas på bomull), efter vävning, vilket ger materialet en bättre, mer silkeslen lyster.

sateen Versus Satin

Trots sateen s satin-liknande känsla, sateen och satin är inte samma sak. Medan satin är vävt av silke, är sateen typiskt vävt i bomull. Både tyger känns silkeslen och slät vid beröring, och har en blanka sidan och platt struktur på den andra.

sateen lakan är mitten-väg ark. Medan de är mer påkostade än vanligt linne bomullsväv som är satin en högre kvalitet material.

Nackdelar

Tyvärr, på grund av vävning process som används för att skapa dem, sateen ark är inte alls lika tåliga som andra ark. Även om de känner stort mot huden, sateen ark har flera brister. Mendelson tillägger: "De är mindre hållbara än vanligt eller twill väver eftersom de använder lösare vändningar och flyter i väven, och de är mycket lätt och tunn. " På grund av tygets tunnhet, sateen ark snabbt slits ut och utveckla hål.

Sorter av sateen

En av de mest uppenbara sorter av sateen involvera thread count. Som med alla andra linne material, vilket ger en högre Trådtäthet lyxigare ark. De finns också tillgängliga i olika fiber sorter, såsom polyester blandningar och rayon, och i olika tryck.

sorter också baserad på vävning och kemisk behandling process. Sateen ark som är merceriserad är av högre kvalitet.

Annan artikel

 • våningssäng inredningsidéer
 • hemlagad trägolv
 • vad är fina ben porslin?
 • BUK stilar
 • hur man lägger mosaik kakel
 • typer av armaturer taklampa
 • färg idéer för ett rum
 • målning idéer för en flicka plantskola
 • lyktstolpe stilar
 • Det enklaste sättet att ta bort tapet
 •