viktorianska gardin stilar

viktorianska gardin stilar

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-30

De flesta amerikanska städer innehåller några viktorianska hus byggdes kring sekelskiftet 20-talet. Dessa graciösa, ornamenterade, multiwindowed hem var en standard för skönhet i många år, sedan blev mindre populär som smakar förändrats. Vid sekelskiftet the 21st Century, intresse i det viktorianska hus och inredning återupplivats och om huset är en verklig antik eller en modern version av en antik, dess fönster kräver ett viktorianskt behandling.

spetsgardinerna

spetsgardinerna partner med viktoriansk dekor perfekt så länge den önskade totala effekten är inte alltför formellt. Om rummet är att dra nytta av solljus under dagen kommer spetsgardinerna skapar en mjuk, diffust effekt på rummet och kommer inte att blockera vyn till utsidan. Beroende på tätheten av spetsar, får gardinerna ge lite privatliv på natten. Spetsgardinerna har den klara fördelen av att vara lätt att underhålla eftersom de är tvättbara och de kräver ingen särskild hantering trots delikatess av sitt utseende.

Lace Mönster

val bland mönster i det viktorianska spetsar är nästan obegränsade för de inkluderar stiliserade mönster i blommor, geometriska och abstrakt, vilket ger inredaren eller husägare med möjlighet att samordna mönster med klädsel eller matta design. För en mer enkel effekt, spets tyg ibland utformade på ett enkelt maska eller ren portioner bandad med påkostat broderi nedtill eller sidorna. Den enda enkla val om spetsar är färgen: vanligt vitt och naturvitt är mest autentiska den viktorianska inredning, medan pasteller är det inte.

spetsgardin färger

spetsgardin stilar är stor eftersom spetsar är så anpassningsbar. I en formell rum, kan spets paneler golv längd, korsade i centrum, bunden rygg med band och draperad med ett avancerat spets halsduk på toppen. I ett kök, kan kort spets nivåer träs på gardinstänger som cafegardin. Lace är lämpligt också i sovrum, barnens rum, matsalar och även i badrum. Om integritet krävs kan spets kombineras med pull-down rullgardiner eller persienner.

Toile och blommiga tyger

För mer formell behandling kan viktoriansk dekor ökas med tunga bomullstyger som toile eller blommor i dämpade färger . Ibland geometriskt mönster finns i lämpliga viktorianska tyger. Made in golv-längd paneler, kan dessa gardiner kombineras med spets eller sheers separera ogenomskinlig portioner. De tyngre draperi paneler kan vara öppen under dagen att erkänna ljus, men stängt på natten för den personliga integriteten.

Velveteen, Satin och mer

Förmodligen mest traditionella i det viktorianska inredning är formella draperier i lyxiga tyger och djupa färger. Förutom de mörkare färger är dessa gardiner ofta prydda med fransar, tofsar, broderi och applikationer. De är alltid fulla längd, kan pöl på golvet och kan knytas tillbaka med smycken av metall eller juveler. Den lämpligaste Tygerna färg jacquardmaskiner, sammet, delustered satin och tunga taft. Draperier som valts ut för broderier med Crewel design görs ibland av diagonalt vävt serge i ull eller kombinationer av fiber. Det enda mönster som vanligen används för formella draperier kan vara från jakob i design.

Annan artikel

 • ny gardin stilar
 • hur man gör en 3-D affisch rådjur konst
 • stuga möbler stilar
 • vad är ett pentry lägenhet?
 • soja ljus att göra problem
 • smala badrum design idéer
 • hur man skyddar en veranda med gardiner
 • franska vardagsrum idéer
 • hur man skapar en stuga tema badrum design
 • hur man målar & stencil en flicka sovrum
 •