historia soja ljus

historia soja ljus

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-22

De flesta ljus är tillverkade av paraffin, så det är inte förvånande att människor vet så mycket om paraffin alternativ. Soja är en sådan alternativ. Även soja ljus är relativt ny, det finns en värld av skillnad mellan soja och dess paraffin motsvarighet. Soja ljus har en ganska intressant berättelse om utveckling, tillsammans med vissa fördelar och egenskaper

Invention

År 1991 började Michael Richards leta efter en billigare, tillförlitlig naturligt alternativ till bivax. Efterfrågan på naturligt vax ljus var hög, men bivax var helt enkelt för dyrt, så dyrt i att bivax var ungefär tio gånger kostnaden för paraffin. Han började forska och plaska i andra ingredienser, så småningom inställningar siktet på vegetabilisk vax. Kostnadseffektivt och alla naturliga visade soja ljus perfekt som en källa till ljus och komfort. I slutändan, hydrerad sojaolja, kokosolja och palmolja blev en blandning av valet.

Kommersialisering

Det var först 1995 som soja ljus blev tillgängliga för allmänheten. The Body Shop var först med att erbjuda dem i sin nationella kedja av butiker. Ursprungligen, under förutsättning att lagra en bivax och mandelolja kombination. Den mandelolja småningom bytte ut för soja vax. År 1996 var Michael Richards till fullo kan ersätta den dyra bivax med soja vax, huvudsakligen bestående av hydrerad sojaolja. Olika blandningar har utvecklats under åren, alla försök att ge soja vax ljus en högre smältpunkt. Universitetet i Iowa också, blev inblandad, vilket resulterade i studien "öka användningen av sojabönor i tillverkningen av ljus. "

Amerikanska bönderna

Vad skiljer soja vax från andra vax ljus är dess förmåga att stödja våra lokala jordbruket. Faktum är att soja vax härrör från sojabönor som odlas i USA. USA är den största producenten av soja i världen, så även om detta icke-oljeprodukt stödjer vår miljö, den hjälper också lokala amerikanska bönderna. I detta avseende är soja vax spelar en viktig roll i USA: s jordbruks-framgång.

Fördelar /Framsteg

Som ett alternativ till paraffin, har soja ljus kommit långt, med både fördelar och framsteg. Ljusen vid förbränning inte ökar nivåer av CO2 i atmosfären. Soy ljus är i stånd att pågå upp till 50 procent längre än andra ljus, särskilt paraffin. Ljusen har konstruerats för enkel vax rensa enkelt med hjälp av varmt såpvatten. Dessutom soja ljus producera omkring 90 procent mindre sot. Sot, inte bara känd för beläggning väggar och möbler, är även ohälsosamt för inandning.

Kostnad

Enligt National Candle Association, har doftljus försäljningen ökat till över två miljarder dollar årligen sedan början av 21: a århundradet . Sammanfaller med deras helt naturliga bild, soja ljus är starkt beroende av att göra det bästa doftande, aroma-terapeutiska ljus. Deras kostnad har varit billiga, eftersom de första tecknen på 1990-talet, även med den ökade deras popularitet.

Annan artikel

 • hur man byter en rörelsedetektor på en gammal ljus
 • café gardin stilar
 • hur du syr linkade roman nyanser
 • studenthem möbler idéer
 • hur laminat köksluckor
 • hur man täcker tapet på väggarna
 • Hur ändrar jag min HPS ballast?
 • hur man sand en byrå
 • användningsområden för trä kaprifol
 • instruktioner för att göra kuddar
 •